در ۲۴ اسد/مرداد سال جاری طالبان کابل، پایتخت کشور را تصرف کردند و پیش از ورود آنان به کابل، محمداشرف غنی، رئیس‌جمهور پیشین از کشور فرار کرد. رسانه‌ها گزارش دادند که اشرف غنی با چهار موتر مملو از پول از افغانستان فرار کرده است.

تا چند روز پیش مشخص نبود محمداشرف غنی به کجا فرار کرده است، اما او سه روز پس از فرار از کشور با پخش ویدیویی در فیس‌بوکش گفت که در امارات متحدۀ عربی به‌سر می‌برد. در ویدیوی پخش‌شده از سوی «رئیس‌جمهور فراری» کشور آمده که او برای جلوگیری از خون‌ریزی مجبور به ترک افغانستان شده است.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

رئیس‌جمهور فراری کشور گزارش‌ها دربارۀ انتقال پول از افغانستان را رد کرده و گفته که حتی فرصت تبدیل کفش‌هایش را پیدا نکرده است. «من به گونه‌یی از افغانستان خارج ساخته شدم که حتی فرصت نکردم چپلی‌هایم را از پاهایم بیرون کرده و بوت‌هایم را بپوشم. کتاب‌ها و صدها کتابچه و لبتاب که یادداشت‌های شخصی‌ام بود، تمام داروندار معنوی زنده‌گی‌ام را تشکیل می‌دهد، نتوانستم با خود بگیرم. تمام این‌ها که جزو اسرار محرم است به‌دست دیگران افتاد. من هیچ بحثی را در مورد ترک افغانستان با قدرت‌های بین‌‌المللی مقیم افغانستان نداشتم و این حادثه دفعتاً و تحت فشار هم‌کاران امنیتی ما صورت گرفت. من با یک پیراهن، یک واسکت و یک جوره چپلی مجبور به ترک وطن شدم.»

هم‌زمان با پخش این ویدیو و اظهارات او دربارۀ نداشتن وقت کافی برای تبدیل کفش‌هایش، فهرستی منتشر شد که نشان می‌داد اشرف غنی در روز فرار از افغانستان در یک ساعت، با حمدالله محب، مشاور پیشین شورای امنیت ملی، فضل‌محمود فضلی، رئیس ادارۀ امور، عبدالمتین بیک، رئیس دفتر و وحید عمر، رئیس ادارۀ ارتباطات عامه و استراتژیک ریاست‌جمهوری ملاقات داشته است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

با این حال، شهروندان می‌گویند که محمداشرف غنی در یک ساعت می‌تواند با چهار تن ملاقات کند؛ اما چه‌گونه وقت کافی برای تبدیل کفش‌هایش نداشته است. فرار اشرف غنی انتقادهای بسیاری را به هم‌راه داشته است.

اکنون هشت روز پس از تصرف کشور از سوی طالبان، مردم هنوز هم از فرار اشرف غنی خشم‌گین‌اند و او را مورد «لعن» قرار می‌دهند. شهروندان می‌گویند که آنان اشرف غنی فراری را به‌دلیل بی‌سرنوشت‌کردن مردم، هیچ‌گاهی نمی‌بخشند.

هرچند رئیس‌جمهور فراری کشور گفته است که به‌زودی به افغانستان برمی‌گردد، اما شهروندان می‌گویند که مردم اجازۀ برگشت او به کشور را نمی‌دهند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

یک هفته پس از تصرف کابل توسط گروه طالبان، کشور هنوز هم در خلای قدرت به‌سر می‌برد و روشن نیست که سرنوشت مردم به کجا می‌انجامد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: