شفاخانه‌های ولایتی در مرکزهای ولایت‌ها نقش مهمی را در ارائه‌ی خدمات صحی به مردم ایفا می‌کنند؛ اما نبود و کم‌بود پزشک و تجهیزات، از جمله مشکلاتی اند که همواره انتقادهای شهروندان را به دنبال داشته است. شماری از بیمارداران در شهر فیض‌آباد، مرکز بدخشان، از نبود پزشک متخصص در یکی از مهم‌ترین بخش‌های شفاخانه‌ی ولایتی این ولایت شکایت می‌کنند و از مسئولان می‌خواهند که به این مشکل رسیدگی کنند.

آرین آذر، باشنده‌ی شهر فیض‌آباد، به سلام‌وطندار می‌گوید که‌ در بخش عاجل این شفاخانه هیچ پزشک متخصص وجود ندارد و تنها چند پرستار کارآموز در آن جا حضور دارند. «یک مشکل جدی که در شفاخانه‌ی ولایتی بدخشان وجود دارد، این است که خودم یک تجربه‌ی تلخ از مراجعه به این شفاخانه دارم. چند روز پیش متأسفانه با مریض خود که از ناحیه‌ی سر ضربه‌ی خیلی شدیدی دیده بود، به شفاخانه مراجعه کردیم. زمانی که به بخش عاجل شفاخانه رفتیم، توقع ما این بود که آن جا داکتری/پزشکی وجود دارد و به مریض ما رسیدگی می‌کند؛ اما برعکس آن جا جز چند نرس/پرستار هیچ پزشکی وجود نداشت.»

عبدالرحمان، دیگر باشنده‌ی بدخشان که برای درمان بیماری‌اش به شفاخانه‌ی ولایتی این ولایت مراجعه کرده است، می‌گوید: «از ساعت ۹:۰۰ صبح که آمده‌ام و حالا ساعت ۱۱:۰۰ شده. تا کنون به وضعیت من رسیدگی نشده است، می‌گویند برو دو ساعت یا سه ساعت بعد بیا. وقتی دو ساعت یا سه ساعت بعد می‌روم، باز می‌گویند برو ساعت ۲:۰۰ بیا. همین مشکلات است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

با این حال، مسئولان شفاخانه‌ی ولایتی بدخشان، این گفته‌ها را رد می‌کنند و می‌گویند که با وجود کم‌بود پرسنل در این شفاخانه، به بیماران تا اندازه‌ی توان رسیدگی می‌شود. به گفته‌ی آنان، این شفاخانه ۱۲۰ بستر دارد و تشکیلات آن نیز به همین اساس ایجاد شده است.

شفیق‌الله همدرد، رییس شفاخانه‌ی ولایتی بدخشان، به سلام‌وطندار می‌گوید با این که شفاخانه‌ی ولایتی ظرفیت و امکانات اندک در اختیار دارد، اما با آن هم به باشندگان مرکز و تمام ولسوالی‌های این ولایت خدمات صحی ارائه می‌شود. به گفته‌ی او، کار روی ارتقای شفاخانه‌ی ولایتی بدخشان از ۱۲۰ بستر به ۲۵۰ بستر جریان دارد که در آینده‌های نزدیک تکمیل و بخشی از مشکلات مردم حل خواهد شد.

رییس شفاخانه‌ی ولایتی بدخشان، می‌افزاید: «ما روزانه ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ مریض سراپا داریم و همین قسم ما روزانه حدود ۸۰ تا ۹۰ مریض هم داخل بستر می‌گیریم؛ بیش‌تر وقت‌ها شفاخانه ظرفیت پذیرش مریضانی که مراجعه می‌کنند را ندارد. فکر کنید ۱۲۰ بستر داریم، بعضی وقت‌ها تا ۲۵۰ بستر مراجعه‌کننده داریم؛ یعنی در هر بستر دو تا سه مریض می‌باشد به خصوص در بخش اطفال، جراحی، نسایی_ولادی؛ یعنی مراجعین بسیار زیاد است.»

در همین حال، مسئولان ریاست صحت عامه‌ی بدخشان، می‌گویند که تلاش دارند به مشکلات موجود در شفاخانه‌ی ولایتی این ولایت رسیدگی کنند.

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

محفوظ سلطانی، مسئول طب عدلی ریاست صحت عامه‌ی بدخشان، می‌گوید که افزون بر درمان‌گاه‌های کوچک، در تمام ولسوالی‌های این ولایت درمان‌گاه‌های دولتی وجود دارد. به گفته‌ی او، در دو ولسوالی بدخشان نیز دو شفاخانه‌ی «CSA» و «BSA» وجود دارد؛ اما با آن هم بیماران بیش‌تر به شفاخانه‌ی ولایتی مراجعه می‌کنند و به همین دلیل به بیماران درست رسیدگی نمی‌شود.

او می‌افزاید: «مریض‌ها در شفاخانه اولویت‌بندی می‌شوند. مریض‌هایی که عاجل اند و بسیار وضعیت شان خراب است، اول ایجاب می‌کند داکتر/پزشک به آن رسیدگی کند؛ ولی مریض‌هایی اند که بسیار عاجل نیستند و نظر به همان اولویت‌بندی داکتران کار شان را پیش می‌برند. از مریض‌هایی که اندک نوبت شان دیر برسد، ممکن سروصدای شان بلند شود.»

گفتنی است که دست‌رسی‌‎نداشتن شهروندان به خدمات صحی در بسیاری از ولایت‌ها و مناطق دوردست، همواره یکی از چالش‌های عمده به ویژه در زمستان بوده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: