شماری از باشندهگان پکتیا با ابراز نگرانی میگویند که برخی از پزشکان و داروفروشان به بیماران داروهای بیکیفیت و غیرمعیاری را میفروشند و این داروها بهجای درمان، به بیماران آسیب میرساند. به گفتۀ آنان، برخی از پزشکان داروهای بیکیفیت از شرکتهای مشخص را به پکتیا میفرستند و از طریق داروخانهها و داروفروشان آنها را به مردم میفروشند.
باشندهگان پکتیا میافزایند که این شرکتها پزشکانی را که داروی بیشتر میفروشند، برای تفریح به کشورهای بیرونی میبرند. محمدامان، یکی از بیماران در پکتیا، میگوید که یک سال میشود به بیماری معده مبتلا شده است و از داروی معده استفاده میکند؛ اما این داروها تاکنون هیچ سودی نداشته است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
بیماران در پکتیا میگویند که بسیاری از داروخانهها به پزشکان درصدی میپردازند و پزشکانی که با شرکتهای پاکستانی و ایرانی ارتباط دارند، از این شرکتها میخواهند که بها و کیفیت دارو را کاهش دهند. باشندهگان پکتیا از مقامهای محلی این ولایت میخواهند که جلو داروهای بیکیفیت و تاریخگذشته را بگیرند.
خالقیار احمدزی، رئیس اطلاعات و فرهنگ پکتیا میگوید، شرکتهایی که به شهر گردیز و دیگر ولسوالیهای این ولایت داروی بیکیفیت میفروختند، بسته شدهاند. به گفتۀ او، هفت شرکت در شهر گردیز که به داروخانهها داروی بیکیفیت میفروختند، دو هفته پیش بسته شدند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
رئیس اطلاعات و فرهنگ پکتیا میافزاید که ریاست صحت عامۀ این ولایت مبارزۀ جدی را علیه داروهای بیکیفیت آغاز کرده است و تاکنون ۱۰ داروخانه در شهر گردیز بسته شدهاند و روند بررسی فروش داروهای بیکیفیت در مناطق دیگر نیز جریان دارد.
گفتنیست که پکتیا در جنوبشرق کشور ۴۲ کیلومتر مرز مشترک با پاکستان دارد و بیشتر داروها از این مسیر و بهطور قاچاق وارد این ولایت میشود. افزون بر این، نبود کنترل کیفیت دارو در پکتیا نیز زمینه را برای فروش داروهای بیکیفیت و غیرمعیاری فراهم کرده است.