وزارت خارجۀ پاکستان گزارش‌ها دربارۀ توافق احتمالی این کشور با آمریکا برای در اختیار گذاشتن حریم هوایی پاکستان برای استفادۀ واشنگتن به‌منظور اجرای عملیات نظامی و اطلاعاتی در افغانستان را تکذیب کرده است.

وزارت خارجۀ پاکستان امروز با پخش خبرنامه‌یی در واکنش به گزارش‌ها دربارۀ رسمی‌شدن توافق‌نامۀ استفاده از حریم هوایی این کشور توسط آمریکا برای انجام عملیات نظامی و اطلاعاتی در افغانستان، گفته است که چنین تفاهمی وجود ندارد.

این وزارت گفته است که اسلام‌آباد و واشنگتن هم‌کاری‌های دیرینه‌یی در زمینۀ امنیت منطقه و مبارزه با تروریسم دارند و دو طرف هم‌چنان در رای‌زنی‌های منظم مشغول‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

این در حالی‌ست که شبکۀ خبری سی‌ان‌ان گزارش داده که دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا به قانون‌گذاران این کشور گفته‌ در حال نزدیک‌شدن به توافق رسمی با پاکستان برای استفاده از حریم هوایی این کشور به‌منظور اجرای عملیات نظامی و اطلاعاتی در افغانستان است.

سی‌ان‌ان این موضوع را روز گذشته به نقل از سه منبع آگاه از نشست دولت بایدن با قانون‌گذاران آمریکایی گزارش داده است. یکی از این منابع گفته است که گفت‌وگوها دربارۀ استفاده از حریم هوایی پاکستان به‌منظور اجرای عملیات نظامی و اطلاعاتی آمریکا در افغانستان، هنوز ادامه دارد. منبع افزوده که شرایط توافق هنوز نهایی نشده است و ممکن هم تغییر کند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

منبع دومی به سی‌ان‌ان گفته که پاکستان تمایلش برای امضای توافق‌نامه در این مورد را در بدل کمک به اقدامات ضدتروریستی و مدیریت روابط با هند اعلام کرده است. منبع سومی نیز گفته که دو طرف دربارۀ این توافق گفت‌وگو کرده، اما هنوز مشخص نشده است که پاکستان در ازای امضای آن از آمریکا چه می‌خواهد. به گفتۀ منبع سومی، این‌که آمریکا تا چه اندازه حاضر است به خواست پاکستان تن بدهد، نیز مشخص نیست.

براساس گزارش سی‌ان‌ان، آمریکا در تلاش است که برای اجرای عملیات ضدتروریستی علیه شاخۀ خراسان گروه داعش و دیگر مخالفان خود در افغانستان، اطمینان حاصل کند. این شبکۀ خبری اما گفته است که آمریکا هم‌اکنون از حریم هوایی پاکستان برای رسیدن به افغانستان به‌عنوان بخشی از تلاش‌های جمع‌آوری اطلاعات استفاده می‌کند.

با این حال، هنوز هیچ توافق رسمی میان دو کشور برای اطمینان از ادامۀ دست‌رسی برای رسیدن به افغانستان وجود ندارد. سی‌ان‌ان اما گفته است که بدون توافق رسمی این خطر وجود دارد که پاکستان از ورود هواپیماهای بی‌سرنشین آمریکایی به افغانستان جلوگیری کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: