کمتر از یک روز دیگر به ختم سال مالی ۱۳۹۹ خورشیدی مانده است. با به پایان رسیدن ام‌سال مالی بحث‌های مالی و بودجه‌یی حکومت افغانستان نیز بسته می‌شود و برای سال مالی جدید بودجه جدید از سوی مجلس نماینده‌گان تصویب می‌شود.

مسئولان ریاست احیا و انکشاف دهات ولات پروان می‌گویند، تا پایان سال مالی ۱۳۹۹ خورشیدی از میان ۴۰۰ پروژۀ توسعه‌یی در این ولایت، تنها ۲۵ پروژه به بهره‌برداری سپرده شده و ۲۵ پروژۀ دیگر زیر کار است. هزینۀ مجموعی این ۵۰ پروژه نزدیک به ۳۳۰ میلیون افغانی می‌شود. این پروژه‌ها شامل پروژه‌های آب‌رسانی، «ان‌رپ» و انسجام ساحه‌یی می‌شوند.

محفوظ‌الله فکور، رئیس احیا و انکشاف دهات پروان به سلام‌وطندار می‌گوید، ۳۵۰ پروژۀ باقی‌مانده عملی نشده است. این پروژه‌ها یک میلیارد و ۷۴۹ میلیون افغانی هزینه دارند. به گفتۀ او، بیشتر این پروژه‌ها مربوط برنامۀ ملی میثاق شهروندی بوده است.

مسئولان ریاست احیا و انکشاف دهات پروان علت عملی‌نشدن ۳۵۰ پروژۀ توسعه‌یی در این ولایت را انتقال وجوه مالی این پروژه‌ها برای مبارزه با ویروس کرونا و مشکلات اجتماعی پروژه‌های توسعه‌یی در پروان عنوان می‌کنند.

آنان می‌گویند، شیوع کرونا و برخی مشکلات دیگر سبب شده‌ است که بیشتر پروژه‌های توسعه‌یی به سال آیندۀ مالی منتقل شوند.

اعضای شورای ولایتی پروان حکومت را در پیوند به عملی‌نشدن پروژه‌های توسعه‌یی به کوتاهی متهم می‌کنند.

عبدالخلیل فضلی، عضو شورای ولایتی پروان می‌گوید، با آن‌که پروژه‌های توسعه‌یی با مشکلات زیاد درج سند بودجه می‌شوند، اما عملی‌نشدن آن پرسش برانگیز است.

محمدشفیع مشفق، مسئول بورد نهادهای مدنی ولایت پروان می‌گوید که عملی‌نشدن پروژه‌ها توسعه‌یی در این ولایت، نشان دهندۀ بی‌توجهی حکومت به مشکلات مردم است و سبب افزایش نرخ بیکاری در جامعه می‌شود.

بر بنیاد آمارهای ارایه‌شده از سوی منابع حکومتی، شرکای جهانی افغانستان بیش از ۸۰۰ میلیون دالر برای مبارزه با ویروس کرونا به این کشور کمک کرده‌اند؛ اما با آن هم مسئولان حکومتی مدعی‌اند که پول پروژه‌های توسعه‌یی در مبارزه با ویروس کرونا به مصرف رسیده است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: