دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، امروز با پخش اعلامیهای به مناسبت روز جهانی حقوق بشر گفته است که این نهاد در روز حقوق بشر و هفتادوپنجمین سالگرد اعلامیهی جهانی حقوق بشر، مجدداً از مقامهای حاکم افغانستان درخواست میکند که تعهدات حقوقبشری را به عنوان سنگ بنای یک آیندهی باثبات، صلحآمیز و مرفه برای کشور پذیرفته و از آنها پشتیبانی کنند.
یوناما، نوشته است: «اعلامیهی جهانی حقوق بشر در ۱۰ دسمبر ۱۹۴۸ توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید و افغانستان در میان اعضای سازمان ملل متحد از تصویب آن حمایت کرد. متن این اعلامیهی مهم بیان میدارد که همه انسانها آزاد به دنیا میآیند و از نظر حیثیت و حقوق برابر هستند و الهامبخش معاهدات حقوق بشری است که پس از آن انجام شد.»
سلاموطندار را در شبکهی «ایکس» دنبال کنید
در اعلامیه به نقل از روزا اوتونبایوا، نمایندهی ویژهی دبیرکل سازمان ملل متحد و رییس یوناما، آمده است: «در این سالگرد ویژه، میخواهم به مقامهای حاکم یادآوری کنم که افغانستان به عنوان یک کشور عضو معاهدات بینالمللی حقوق بشر باقی مانده که بخش اساسی حقوق بینالملل است و افغانستان در آن نقش تاریخی داشته است.»
رییس یوناما، گفته است که مقامهای حاکم هم تعهد قانونی و هم مسئولیت وسیعتری در برابر همهی کسانی که در افغانستان زندگی میکنند، برای ترویج و پشتیبانی از حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران، دارند. او تأکید کرده است: «برای تأمین رفاه، وحدت و ثبات آیندهی افغانستان، حقوق بشر باید مورد حفاظت قرار گیرد.»
یوناما در این اعلامیه افزوده که با وجود بهبود وضعیت امنیتی در نتیجهی کاهش خشونتهای مسلحانه پس از آگست ۲۰۲۱، وضعیت حقوق بشر در افغانستان همچنان وخیم است.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در اعلامیه به نقل از فیونا فریزر، نمایندهی کمیشنری عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان، آمده است: «در حالی که روز حقوق بشر را گرامی میداریم، به مدافعان حقوق بشر افغان که بسیاری از آنها بهای سنگینی را برای حفاظت از اصول اساسی اعلامیهی جهانی حقوق بشر، عدالت و آزادی میپردازند، ادای احترام و با آنها ابراز همبستگی میکنیم.»
امروز (یکشنبه، ۱۹ قوس برابر با ۱۰ دسمبر) روز جهانی حقوق بشر است. ۷۵ سال پیش در ۱۰ دسمبر ۱۹۴۸ اعلامیهی جهانی حقوق بشر در پاریس تصویب شد. به خاطر همین مناسبت، یونسکو ۱۰ دسمبر را روز جهانی حقوق بشر نامگذاری کرده است.