پس از آن که طالبان بر کابل مسلط شدند، روند توقف فعالیت سفارتخانهها در کابل سرعت گرفت و کشورهای بزرگ به شمول آمریکا و بریتانیا به تخلیۀ کارمندان و بستن کامل سفارتخانههای خود پرداختند.
با این حال، روسیه، چین، ایران و پاکستان از جملۀ کشورهایی اند که بر ادامۀ فعالیتشان در کابل تأکید کرده و گفتهاند که تصمیم ندارند سفارتخانههای خود را ببندند.
سلاموطندار را در اینستاگرام دنبال کنید
در همین حال، آگاهان امور بینالملل میگویند، بستهبودن سفارتها در کشور، پیامدهای ناگواری بر وضع اجتماعی و سیاسی دارد و عدم روابط دیپلماتیک با جهان، منجر به انزوای کشور خواهد شد.
سیدباقر محسنی، آگاه روابط بینالملل بر این باور است که تشکیل حکومت یکجانبه از سوی طالبان، مقبولیتی در جهان نخواهد داشت و نه تنها سفارتخانههای بستهشده بازگشایی نمیشوند که کشورهای باقیمانده نیز اقدام به بستن سفارتخانههای خود میکنند.
به گفتۀ آقای محسنی، این موضوع نشاندهندۀ بیاعتمادی به وضعیت کنونی است و طالبان نیز نتوانستهاند اعتماد دنیا را جلب کنند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
او میگوید، اگر طالبان به رفتارهای یکجانبۀشان ادامه دهند، کشور به انزوای سیاسی رفته و دولت دچار کمبود منابع مالی میشود که این امر فقر مطلق را برای مردم بههمراه خواهد داشت.
طالبان میگویند، قطعات خاص نظامی مسئولیت تأمین امنیت سفارتخانههایی فعال در کابل را به عهده دارند.
بلال کریمی، از سخنگویان طالبان تأکید میکند که تلاشها برای رفع نگرانی کشورهای دیگر و بازشدن دوبارۀ سفارتخانههای آنان جریان دارد.
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
پس از تحولات اخیر در کشور، شماری از کشورها برای تکمیل روند خروج شهروندان و کارمندانشان، سفارتخانههای خود را به میدان هوایی کابل انتقال دادند.
آمریکا و بریتانیا از آخرین کشورهایی بودند که پس از خروج کامل نیروهایشان از افغانستان، سفارتخانههای خود را در کابل مسدود کردند.