شماری از باشندهگان پایتخت با انتقاد از شرکت برشنا در پیوند به ماهوارشدن پول صرفیۀ برق میگویند، با آن که انتطار میرفت با روی دستگرفتن این روند پول صرفیۀ برق هم کاهش یابد، اما برخلاف خواست مردم، پول صرفیۀ برق افزایش یافته است.
شرکت برشنا به تاریخ بیست حمل سال جاری اعلام کرد که پرداخت پول صرفیۀ برق در کابل ماهوار شده است. هرچند پایتختنشینان توقع داشتند ماهوارشدن بل برق سبب کاهش پول صرفیۀ برق شود، اما اکنون با دریافت بلهای برقشان از تصمیم شرکت برشنا شاکیاند.
آنان میگویند، بلهای برق نسبت به ماههای پیش چندین برابر شده است، در حالی که شرکت برشنا وعده داده بود با ماهوارشدن بل برق، صرفیۀ برق مشترکان کاهش مییابد.
باشندهگان کابل میگویند، در دورههای گذشته دوماه بعد، هزینۀ برقشان تا ۲ هزار افغانی میآمد، اما در بلهای ماهوار این رقم به ۸ تا ۱۰ هزار افغانی رسیده است.
فرزانه رضایی، یکی از باشندهگان پایتخت میگوید: «بل برق ما در مقایسه به ماههای قبل سه چند آمده است. یعنی هیچوقت بل برق ما از ۲هزار افغانی بیشتر نمیآمد. راضی نیستیم از این وضعیت آن هم برای کارمندان و کسانیکه مأمورهستند، معلم هستنند یک مقدار بسیار گزافی است.»
فرزانه میگوید، از همسایۀشان که هر ماه ۲ تا ۳ هزار افغانی بیشتر نمیآمد، اکنون ۱۰ هزار افغانی آمده است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
جمیله احمدی، دیگر باشندۀ شهر کابل میگوید: «دولت خواست راهکار جدیدی را به وجود آورد و بل صرفیه برق در آخر هر ماه تحویل شود. این راهکار به خاطر این بود که لااقل مشکلات از بین برده شود، اما متأسفانه مشکل حل نشد و دو برابر گردید.» این باشندۀ پایتخت میگوید، پیش از این پول صرفیۀشان در دو ماه ۱۵۰۰ افغانی میآمد، اما اکنون در یک ماه همین مبلغ آمده است.
باشندهگان کابل خواهان ارایۀ دلیل منطقی برای افزایش پول صرفیۀ برق هستند، اما شرکت برشنا میگوید که در نرخ صرفیۀ برق هیچگونه تغییری وارد نشده، تنها در بل برق تغییر آمده است.
سنگر نیازی، سخنگوی شرکت برشنا میگوید، نرخ برق از صفر تا ۱۰۰ کیلووات، هر کیلووات ۲.۵ افغانی است، در حالیکه در سیستم قبلی از صفر تا ۲۰۰ کیلووات، از هر کیلووات ۲.۵ افغانی از مشترکان اخذ میشد.
آقای نیازی میگوید: «بلدهی ماهوار مفاد خود را برای مشترکین برق ما دارد. به آگاهی هموطنان خود میرسانیم که در تعرفۀ برق هیچگونه تغییری نیامده است، صرف در کتگوری بل برق تغییر آمده است قبلا از ۰ تا ۲۰۰ کیلوات ۲.۵ افغانی بود، اگر همین روند در بلدهی یک ماهه ادامه میداشت شرکت برشنا زیان میکرد. به خاطر این که شرکت برشنا و مردم تاوان نبیند این کتگوری را از ۰ الی ۱۰۰، ۲.۵ افغانی ساخت.»
مسئولان شرکت برشنا میگویند، تغییر در بخشبندی بل برق به دلیل افزایش کارمندان، مصارف اداری و خرید تجهیزات برای این شرکت انجام شده است.
آنان همچنان میگویند، چون افغانستان برق را از کشورهای همسایه خریداری میکند، شرکت برشنا باید در زمان معین پول این کشورها را پرداخت کند؛ بنابراین پرداخت بل برق به گونۀ ماهوار، شرکت برشنا را از پرداخت جریمۀ تأخیری به دلیل نداشتن بودجۀ کافی بینیاز میکند.