ینس استولتنبرگ، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا ناتو در حاشیۀ نشست ناتو میگوید، تا زمانی که صلح دایمی و پایدار در افغانستان حاکم نشود، به پشتیبانیشان از این کشور ادامه خواهند داد.
قرار است نشست وزیران دفاع ناتو امروز (چهارشنبه، بیستونهم دلو/بهمن) و فردا در بروکسل، پایتخت بلجیم به صورت آنلاین برگزار شود.
دبیرکل ناتو میگوید که پس از صحبت با وزیران دفاع این سازمان به این نتیجه رسیدهاند تا در این نشست در مورد ادامۀ حضور یا خروجشان از افغانستان تصمیمگیری نکنند.
لیلما سدید احمدی، خبرنگار آزاد که در بروکسل حضور دارد، به نقل از ینس استولتنبرگ میگوید، ناتو بهزودی افغانستان را ترک نخواهد کرد. او گفته است که آنها نمیخواهند بیشتر از زمان مناسب در افغانستان بمانند؛ اما تا فرارسیدن آن موقع، از افغانستان بیرون نمیشوند.
به گفتۀ بانو سدید، در نشست حاشیهیی وزیران دفاع ناتو، دبیرکل ناتو بر پشتیبانی مالی و آموزش نیروهای امنیتی افغانستان تا سال ۲۰۲۴ تأکید کرده است.
بانو سدید به سلاموطندار میگوید، یک دیپلمات سفارت آمریکا در ناتو گفته است که ادارۀ آقای بایدن در مورد اینکه طالبان بر تعهداتشان با آمریکا نظر به موافقتنامه عمل کردهاند یا نه؟ به صورت دقیق بررسی خواهد کرد.
آقای استولتنبرگ روند صلح افغانستان را شکننده میخواند و میگوید که طالبان باید نظر به موافقتنامه روابطشان را با گروههای تروریستی قطع کنند و میزان خشونتها و حمله بر غیرنظامیان را کاهش دهند.
در این نشست، دبیرکل ناتو گفته که پیشرفتهای اقتصادی و اجتماعی، آزادی بیان و حقوق زنان از جمله دستاوردهاییاند که آنان در مدت ۲۰ سال حضورشان در افغانستان بهدست آوردهاند و نمیخواهند این دستاوردها نادیده گرفته شود.
لوید جیمز آستین، وزیر دفاع آمریکا نیز در آستانۀ نشست وزیران دفاع ناتو میگوید، باید به گونۀ مشترک روی تمام مواردی که در نشست ناتو بحث میشود، تصمیم بگیرند و عمل کنند.
ناتو و آمریکا در حالی خواهان کاهش خشونتها از سوی طالبان در افغانستاناند که ۵ ماه از آغاز گفتوگوهای صلح بینالافغانی میگذرد و در این مدت بیش از ۱۰۰ حمله در کشور صورت گرفته که صدها کشته و زخمی در پی داشته است. حکومت افغانستان همواره طالبان را مسئول بیشتر این حملهها میداند، اما در بسیاری موارد طالبان انگشت اتهام را به جانب حکومت افغانستان نشانه رفتهاند.