کنفرانس ملی یک‌روزه‌ی تغییرهای آب‌وهوایی، امروز (چهارشنبه، ۲۶ جدی) پیرامون بررسی نتایج و پیامدهای بیست‌ونهمین نشست تغییرهای آب‌وهوایی سازمان ملل متحد (کاپ ۲۹) برای افغانستان، در کابل برگزار شد.

مسئولان اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، می‌گویند تغییرهای آب‌وهوایی یک پدیده‌ی جهانی است که به تلاش‌های مشترک نیاز دارد. مطیع‌الحق خالص، سرپرست اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، از جامعه‌ی جهانی می‌خواهد که در کاهش اثرات آب‌وهوایی، افغانستان را هم‌کاری کند.

مطیع‌الحق خالص، می‌گوید: «افغانستان، یکی از کشورهای زیان‌مند شمرده می‌شود؛ ما چه کار کرده می‌توانیم؟ از دانش‌مندان می‌خواهیم که راهکارهای خود را در این نشست مطرح کنند تا بتوانیم در نشست آینده‌ی کاپ آمادگی کامل داشته باشیم.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

در همین حال، مسئولان در وزارت امور خارجه‌ی امارت اسلامی، از کشورهای جهان می‌خواهند که مسائل محیط‌زیستی را به سیاست ربط ندهند.

شیرمحمد عباس استانکزی، معین سیاسی وزارت امور خارجه، می‌گوید: «در نشست آینده‌ی کاپ باید نماینده‌ی افغانستان دعوت شود تا مشکلات افغانستان در آن مطرح شود. افغانستان با مشکلات زیادی روبه‌رو است و زمانی که باران باید ببارد، نمی‌بارد و زمانی که میوه‌ها پخته می‌شود، باز باران می‌بارد که یکی از مشکلات تغییرات اقلیمی است که افغانستان را متأثر می‌کند.»

هم‌چنان، مسئولان در وزارت‌های اقتصاد و زراعت، ناامنی غذایی، مهاجرت‌های اجباری و خشک‌سالی را، از مهم‌ترین پیامدهای اثرات آب‌و‌هوایی عنوان می‌کنند.

عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد، می‌گوید: «یکی از اثرات تغییرات اقلیمی، ناامنی غذایی است و مشکلات صحی، یکی دیگر از عامل‌ها است و مهاجرت آخرین پدیده است و ما با مهاجرت اجباری رو‌به‌رو شده‌ایم و این چالش نیازمند هم‌کاری ملی و بین‌المللی می‌باشد.»

بازمحمد فیضان، معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، نیز می‌گوید: «افغانستان یک کشور زراعتی است و اگر به موقع باران و برف نبارد و منابع آبی کاهش یابد، این موضوع طبیعی است که باغ‌داران ضرر می‌کنند.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

همین گونه، رییس دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، می‌گوید که تغییرهای آب‌وهوایی در افغانستان، در اولویت سازمان ملل متحد قرار دارد. روزا اوتونبایوا، رییس یوناما، می‌افزاید که این نهاد تلاش می‌کند نماینده‌ای از امارت اسلامی در نشست‌های بین‌المللی تغییرهای آب‌وهوایی حضور داشته باشد.

اوتونبایوا، تأکید می‌کند: «افغانستان یکی از کشورهایی است که از اثرات تغییرات اقلیمی بیش‌تر متأثر شده و بیش‌تر زنان و کودکان را متأثر کرده است. ما از نهادهای بین‌المللی می‌خواهیم که مسئولیت خود را خوب انجام بدهند. تغییرات اقلیمی در افغانستان از اولویت‌های سازمان ملل متحد است و ما تلاش می‌کنیم که صدای اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست را به جهان برسانیم تا در نشست‌های بین‌المللی دعوت شود.»

بر بنیاد آمار اداره‌ی ملی حفاظت محیط زیست، در چند سال گذشته ۱۸۱ کیلومتر از یخچال‌های طبیعی کشور به دلیل تغییرهای آب‌وهوایی از بین رفته؛ ۱۴۹ گونه حیوان و نباتات در خطر انقراض قرار گرفته و دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن نیز آواره شده ‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: