مسئولان وزارت کار و امور اجتماعی با نگرانی از افزایش روزافزون شمار کودکان کار می‌گویند که ناامنی، فقر، گسترش ویروس کرونا و اعتیاد والدین به مواد مخدر، سبب افزایش آمار کودکان کار در افغانستان  شده است.

اجمل شاه‌پور، معین امور کار وزارت کار و امور اجتماعی امروز در برنامۀ «آغاز پروژۀ محو کار کودکان در افغانستان» می‌گوید که آگاهی‌نداشتن خانواده‌ها و دید پایین نسبت به کودکان، سبب آسیب‌پذیری آنان شده است.

به گفتۀ او، وضعیت کودکان در افغانستان نگران‌کننده است و شمار بسیاری از آنان سرگرم کارهای شاقه در خیابان‌ها اند و در حالی ‌که دید انسانی نسبت به آنان در جامعه وجود ندارد.

اجمل شاه‌پور می‌افزاید، در کنار این‌که آمار کودکان کار در افغانستان رو به افزایش است، یافته‌های این وزارت نشان می‌دهد بیش‌ترین کودکان کار در کشورهای منطقه، نیز کودکان افغانستان‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

از سوی دیگر، نجیب‌الله اخلاقی، رئیس بخش کودکان وزارت کار و امور اجتماعی می‌گوید که نزدیک به ۴ میلیون کودک در افغانستان، از آموزش محروم شده‌اند. به گفتۀ او، ۸۰ درصد کودکانی که از آموزش بازمانده‌، به کودکان کار تبدیل شده‌اند؛ در حالی ‌که ۶۰ درصد مجموع کودکان کار نیازمند دریافت کمک‌های فوری‌اند.

رئیس بخش کودکان وزارت کار و امور اجتماعی می‌افزاید که ۲۰ درصد از مجموع این کودکان، قربانی گروه‌ها و شبکه‌های مافیایی‌اند و ۲۰ درصد دیگر آنان، به‌دلیل سطح پایین درک خانواده‌ها برای کار به خیابان‌ها کشانیده شده‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

نگرانی‌ها از بدترشدن وضعیت کودکان کار در حالی مطرح می‌شود که سازمان بین‌المللی کار، سال ۲۰۲۱ را به‌عنوان سال محو کار کودکان نام‌گذاری کرده و به همین دلیل پروژۀ محو کار کودکان در جنوب آسیا را راه‌اندازی کرده است.

رامین بهزاد، نمایندۀ سازمان بین‌المللی کار یا آیلو در افغانستان می‌گوید که براساس این پروژه، دولت افغانستان باید اقدامات جدی‌تر را به‌منظور محو کار کودکان در پیش گیرد.

روی‌دست‌گرفتن پالیسی‌های مؤثر برای کاهش آمار کودکان کار در افغانستان و بلندبردن آگاهی‌دهی عامه دربارۀ اثرهای منفی کار کودکان، از اهداف اساسی پروژۀ محو کار کودکان در جنوب آسیا بیان شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: