کودکان افغانستان از محروم‌ترین و آسیب‌پذیرترین قشر جامعه با گذشت نزدیک به دو دهه هنوز هم به کودکستان و مراحل ابتدایی آموزش‌وپروش دست‌رسی ندارند.

مقام‌ها در وزارت کار و امور اجتماعی در نشست مشترکی با مسئولان عمومی کودکستان‌ها که زیر نام «گشایش سال جدید خدمات انکشاف دورۀ اولیۀ طفولیت» در کابل برگزار شده بود، می‌گویند که فقر و تنگ‌دستی سبب شده است از میان بیش از ۸ میلیون کودک، تنها حدود ۳۵ هزار آن که ۰.۴۳۷۵ درصد می‌شود، شامل کودکستان‌های خصوصی و دولتی شوند.

غلام‌حیدر جیلانی، معین اجتماعی وزارت کار و امور اجتماعی می‌گوید، بیش از ۷۰ درصد شهروندان کشور زیر خط فقر زنده‌گی می‌کنند که بیش‌تر آنان حتی توانایی پرداخت پول ناچیز کودکستان‌‌ را ندارند.

غلام‌حیدر جیلانی می‌گوید: «متأسفانه ما باید به بیش‌تر از ۸ میلیون طفل خدمات برسانیم که ما تنها ۳۰ تا ۳۵ هزار طفل را تحت پوشش خدماتی خود قرار دادیم. امکانات ما محدود است که متأسفانه در دهۀ گذشته دونرها در بخش کودکستان‌ها هیچ کاری را انجام نداده‌اند.»

بشیراحمد ته‌ینج، وزیر کار و امور اجتماعی هم می‌گوید، نگرانی مردم نسبت به وضعیت کودکستان‌ها و شمار ناچیز کودکستان‌ها در کشور را درک می‌کنند و می‌پذیرند که آنان نسبت به برخی از مشکلات مردم توجه چندانی نداشته‌اند.

او می‌گوید: «منحیث حکومت، منحیث وزارت، منحیث ریاست عموعمی کودکستان‌ها برای‌تان رسیده‌گی کرده نمی‌توانیم، اما دست خود را در جیب کرده هم نمی‌نشینیم که ولا نمی‌شود، نه، تحرک داریم، تلاش داریم، کار پارسال ما خوبتر بود، می‌خواهیم ام‌سال بهترتر شود و ما تمام تلاش خود را می‌کنیم.»

حوریه سردارزاده، رئیس عمومی کودکستان‌ها نیز در این نشست می‌گوید که تلاش دارند در کنار کودکان، پدرومادرهای‌‌شان را نیز زیر پوشش برنامه‌های آگاهی‌دهی قرار ‌دهند.

پیش از این، شهروندان هم‌واره از رفتار نادرست، تهدید و گاهی هم تنبیه بدنی کودکان از سوی آموزگاران کودکستان‌ها شکایت داشته‌اند. به گفتۀ آنان، با این‌که پول هنگفتی می‌پردازند؛ اما کودکان‌شان در کودکستان‌ها احساس امنیت نمی‌کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: