مقامهای ارشد امارت اسلامی، امروز (یکشنبه، ۲۷ قوس) در برنامهای به مناسبت بزرگداشت از «روز جهانی مهاجران» در کابل، اطمینان میدهند که برای حل مشکلاتی که شهروندان افغانستان در کشورهای گونهگون روبهرو اند، تلاش دارند.
خلیلالرحمان حقانی، سرپرست وزارت امور مهاجرین و عودتکنندگان، در این برنامه ضمن تأکید بر رایزنیها مبنی بر حل مشکلات مهاجران با مسئولان کشورهای میزبان، از این کشورها میخواهد که با مهاجران افغان برخورد مناسب و قانونی داشته باشند.
او میگوید: «میخواهیم با مهاجران ما قانونی برخورد شود و هر گونه حقی که مهاجران دارد، تأمین شود و در قسمت حل مشکلات آنان، مشکلاتی مثل نداشتن اسناد، باید همکاری شود.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
در کنار این، مقامهای حکومت امارت اسلامی از رویدستگیری اقداماتی مبنی بر رسیدگی به وضعیت عودتکنندگان از بیرون تأکید دارند.
محمدحسن آخوند، رییسالوزرای حکومت امارت اسلامی، در پیامی به این مناسبت گفته است: «به مسئولان وزارت مهاجرین هدایت است که در همآهنگی با ادارههای امور مهاجرین سازمان ملل متحد، برای رسیدگی به مشکلات مهاجران افغان تلاش کنند.»
در همین حال، عبدالسلام حنفی، معاون اداری رییسالوزرای امارت اسلامی، نیز بر زمینهسازی بیشتر برای اشتغال شهروندان به منظور جلوگیری از مهاجرت شهروندان افغانستان تأکید دارد.
آقای حنفی، همچنان بدون نامگرفتن از کشوری، میگوید که برخی از کشورها به دنبال ایجاد ممانعت در قسمت تطبیق پروژههای توسعهای که زمینهی کار را برای شهروندان به ویژه جوانان ایجاد میکند، استند.
او میافزاید: «صرف کمکهای بشری آنها کافی نیست، به پروژههای انکشافی مانع واقع نشوند، برای پروژههای بزرگی مثل تاپی، تاپ، کاسا ۱۰۰۰، خطریل، سرخان_پلخمری و مانند اینها مانع نشوند تا این که برای جوانان در این جا کار پیدا شود.»
از سویی هم، نمایندگان شماری از سازمانهای بینالمللی از تلاشهای شان پیرامون رسیدگی به وضعیت مهاجران و بیجاشدگان و کاهش مهاجرت شهروندان افغانستان اطمینان میدهند.
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
هنری کوننین، معاون سازمان بینالمللی مهاجرت (IOM) در افغانستان، میگوید: «ما میخواهیم به بیجاشدگان و کسانی که دوباره به وطن خود بازگشته اند و همچنان به افرادی که آسیبپذیر هستند، در سراسر افغانستان کمک کنیم و به این کار ما ادامه میدهیم.»
مینا کوما، نمایندهی کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR)، میگوید: «ما تلاش میکنیم تا مردم افغانستان در کشور خود بمانند. میخواهیم که مهاجرت کنترل شود و روند مهاجرت کاهش یابد. مردم افغانستان در هیچ جا مورد تبعیض قرار نگیرند و ما به همه شهروندان افغانستان بدون درنظرداشت قوم و سمت، کمک ارائه میکنیم.»
گفتنی است که هماکنون شهروندان افغانستان در کشورهای ایران و پاکستان با چالشهای زیاد اقتصادی، اجتماعی و اقامتی روبهرو اند.