مسئولان در وزارت آب و انرژی، می‌گویند که برای مبارزه با خشک‌سالی در سال آینده و عملی‌کردن پروژه‌های بزرگ ساخت بندهای آب‌گیر، به هم‌کاری و سهم فعال نهادهای بین‌المللی نیاز است. مطیع‌الله عابد، سخن‌گوی این وزارت، با تأیید ادامه‌ی بحران خشک‌سالی در سال ۱۴۰۳‌، به سلام‌وطندار می‌گوید که این وزارت برای مبارزه با این بحران در کنار ساخت ۳۸ بند بزرگ آب، در هر ولسوالی یک بند کوچک آب نیز ساخته است.

او می‌افزاید: «این موضوع واضح است که خشک‌سالی هم‌چنان جریان دارد؛ واقعاً که خشک‌سالی است. وزارت آب و انرژی در سال جاری و سال آینده، ساخت ۱۴۰ بند آب را در نظر گرفته که به ارزش ۴۲۰ میلیون افغانی است. ۱۱۳ بند آب ساخته شده و به بهره‌برداری رسیده است. این بندها برای مبارزه با خشک‌سالی و برای تغذیه‌ی منابع آب بسیار مفید است.»

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

در همین حال، شماری از کشاورزان نیز با نگرانی از کاهش چشم‌گیر بارش برف و باران، می‌گویند که مانند امسال، در سال آینده نیز گواه کاهش حاصلات شان خواهند بود.

از سویی هم، آگاهان محیط‌زیستی، می‌گویند که برای مبارزه با خشک‌سالی، به سطح حکومت و مردم، به کار نیاز است. محمدداوود شیرزاد، آگاه محیط‌زیستی، می‌گوید: «برای مبارزه با خشک‌سالی، به سطح دولت و کشور کار نیاز است. زارعین باید نوع نباتات را انتخاب کنند که با کم‌آبی مقاوم باشند. دولت نیز در این باره بر مدیریت آب و ساخت بندهای آب باید توجه کند؛ چون این بندها زمینه‌ساز باران‌های محلی، رطوبت و سبزشدن سبزه‌ها است و سبب ذخیره‌ی تدریجی آب می‌شود و نمی‌گذارد که سطح آب‌های زیرزمینی پایین برود.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

وزارت آب و انرژی در حالی از ادامه‌ی خشک‌سالی‌ها در سال آینده با توجه به کاهش بارش برف و باران هشدار می‌دهد که سازمان خوراک و کشاورزی ملل متحد، به تازگی گفته است که در سراسر افغانستان برای مدیریت بحران کم‌آبی، به کمک شرکت‌ها و مردم عام، به ساختن بندهای آب‌گیر ادامه می‌دهد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: