مسئولان در وزارت انرژی و آب حکومت سرپرست، امروز در برنامهی حسابدهی دولت به ملت در مرکز رسانههای حکومت، میگویند که در سال مالی جاری بودجهی کافی برای تطبیق پروژهها در بخش تولید انرژی و مدیریت آب، در اختیار این وزارت قرار داده نشده است.
به گفتهی آنان، وزارت انرژی و آب برای تطبیق بیش از ۴۰۰ پروژهی خود به وزارت مالیه درخواست بودجهی بیش از ۱۰ میلیارد افغانی را سپرده بود؛ اما از این میان تنها حدود ۳.۷ میلیارد افغانی بودجه به این وزارت اختصاص داده شده است.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
رفیعالله استانکزی، رییس برنامهی آب وزارت انرژی و آب، در این باره میگوید: «در مجموع ۴۱۱ پروژهای که وزارت انرژی و آب روی دست دارد، نیازمند ۱۰.۲ میلیارد افغانی است. ما این بودجه را از وزارت مالیه در سال مالی جاری درخواست کردیم؛ اما وزارت مالیه به ما ۳.۷ میلیارد افغانی بودجه اختصاص داده است.»
فرهاد محمودی، رییس انرژی وزارت انرژی و آب، نیز در این باره میگوید: «وزارت انرژی و آب یک پلان پنجساله را طرح کرده است و بر اساس این پلان پنجساله، ما به ۳.۲ میلیارد دالر ضرورت داریم تا در بخش انرژی به خودکفایی برسیم.»
از سویی هم، مسئولان در وزارت انرژی و آب، میافزایند که در یک سال گذشته، این وزارت توانسته است هفت تفاهمنامه با هفت شرکت خارجی برای سرمایهگذاری در افغانستان در بخش تولید انرژی به امضا برساند.
این در حالی است که بر بنیاد گزارشها، به دلیل خشکسالیها و پایینرفتن سطح آب زیرزمینی در کشور، میزان دسترسی شهروندان به آب کافی به گونهی بیپیشینه کاهش یافته است.
با این حال، مسئولان در وزارت انرژی و آب، میگویند که برای مدیریت آب و رسیدگی به بحران کمبود آب، برنامههایی روی دست دارند؛ اما تأکید میکنند که بحران کمبود آب ناشی از کمکاریهای سالهای گذشته است.
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
نعمان نثار، رییس تنظیم امور آب وزارت انرژی و آب، در این باره میگوید: «مسئلهی مشکل آب پاک شهر کابل یاد میشد، در این مورد مسئلهی مهم این است که این وضعیت یک سال و دو سال گذشته نیست، متأسفانه به دلیل عدم مسئولیتپذیری در دهههای گذشته، به این وضعیت در ابتدا رسیدگی نشده و حالا مبدل به یک بحران شده است.»
گفتنی است که از سالها به این سو شکایتها از بحران کمآبی در نقاط مختلف کشور وجود داشته است و این چالش سالبهسال بیشتر نیز میشود.