زلمی خلیل‌زاد، نمایندۀ ویژۀ پیشین وزارت امور خارجۀ ایالات متحدۀ آمریکا برای صلح افغانستان، در مصاحبه با کانال یوتیوب «گلدمن ساکس» گفته که آمریکا برای چه‌گونه‌گی عمل‌کرد با امارت اسلامی، با چالش روبه‌روست و هنوز راه حل مناسبی در این باره پیدا نکرده است.

به گفتۀ آقای خلیل‌زاد، هنوز هم بخش‌هایی از توافق‌نامۀ دوحه توسط امارت اسلامی عملی نشده است و باید عملی شود. نمایندۀ ویژۀ پیشین آمریکا برای صلح افغانستان تأکید کرده است که آمریکا طرف‌دار انزوای افغانستان نیست و امارت اسلامی باید بر ایجاد حکومت همه‌شمول و حفظ حقوق بشر تلاش کند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

او افزوده است: «زمانی که ما سفارت خود را در افغانستان بستیم، به این فکر کردیم که با امارت اسلامی چه کنیم. اکنون هم پرسش این است که آن‌ها را در آغوش بگیریم یا بر آن‌ها فشار بیاوریم تا در مسیر درست برای احترام به حقوق بشر، حقوق زنان و تشکیل حکومت فراگیر گام بردارند. ما هنوز راه حلی نیافته‌ایم.»

خواستیم دیدگاه امارت اسلامی را در پیوند به سخنان زلمی خلیل‌زاد داشته باشیم؛ اما با تماس‌های پی‌هم موفق نشدیم. در همین حال، شماری از آگاهان مسائل سیاس می‌گویند که اظهارات زلمی خلیل‌زاد نشان‌دهندۀ عمق درمانده‌گی آمریکا در قبال افغانستان است.

مصطفی علی‌زاده، آگاه مسائل سیاسی، می‌گوید: «هیچ تأثیری روی بن‌بستی که امروزه شکل گرفته است،  ایجاد نخواهد کرد. فقط این سخنان تحریک‌آمیز خواهد بود. آن‌چه من فکر می‌کنم، خلیل‌زاد به‌عنوان یک مهرۀ سوخته است. اگر در دور قبلی آن‌ها به‌طور درست عمل می‌کردند، کشور در وضعیت کنونی قرار نداشت.»

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

روح‌الله هوتک، دیگر آگاه مسائل سیاسی، نیز می‌گوید: «آمریکایی‌ها می‌خواهند خروج خود را بازنگری کنند که این هم عمق خسته‌گی آمریکا از منطقه به‌خصوص از افغانستان را نشان می‌دهد.»

این همه در حالی بیان می‌شود که پس از گذشت نزدیک به یک سال از روی‌کارآمدن دوبارۀ امارت اسلامی، هنوز هیچ کشوری این حکومت را به رسمیت نشناخته است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: