گزارش‌ها می‌رساند که در پی تسلط طالبان بر کشور، شماری از خبرنگاران از سوی این گروه مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند.

بر اساس این گزارش‌ها، شماری از خبرنگاران هنگام تهیۀ گزارش توسط گروه طالبان لت وکوب شده و به شماری از خبرنگاران زن هم اجازۀ کار داده نشده است.

همزمان با بدترشدن وضعیت کشور شماری از کشورها اعلام کردند که آمادۀ پذیرش قشر آسیب‌پذیر جامعه به شمول خبرنگاران هستند.

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

شماری از خبرنگاران ادعا می‌کنند، افراد سوء استفاده‌گر تلاش دارند تا سند جعلی خبرنگاری آماده کرده و از این طریق به جای خبرنگاران واقعی از افغانستان خارج شوند.

احمدنوید کاووش، یکی از خبرنگاران در کابل به سلام‌وطندار می‌گوید، افرادی که خبرنگار نیستند و در این زمینه کاری انجام نداده‌اند از او خواسته‌اند تا  برای شان کارت هویت خبرنگاری آماده کند.

احمد حسینی، خبرنگار یکی دیگر از رسانه‌های کشور می‌گوید، آماده‌کردن اسناد جعلی و کارت‌ هویت خبرنگاری برای او و دیگر خبرنگارانی که سال‌ها دشواری‌های این حرفه را پشت سر گذاشته‌اند، قابل قبول نیست.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

او می‌گوید، کشورهای مهاجرپذیر باید به گونۀ دقیق اسناد خبرنگارانی را که قرار است از افغانستان انتقال داده شوند، بررسی کنند.

لیدا نوروزی، خبرنگار یکی از رسانه‌های دیداری می‌گوید،  او و اعضای خانواده‌اش امنیت جانی ندارند و باید هرچه زودتر از کشور بیرون شوند.

لیدا نیز می‌گوید، تهیۀ کارت هویت جعلی خبرنگاری از سوی افراد استفاده‌جو برایش نگران کننده است.

خواستیم دیدگاه نهادهای مسئول در این زمینه را در گزارش داشته باشیم؛ اما با تماس‌های پی‌هم موفق نشدیم.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

در همین حال، سازمان گزارش‌گران بدون مرز امروز با نشر اعلامیه‌یی گفته است که ده‌ها درخواست برای خروج فوری خبرنگاران آسیب‌پذیر دریافت کرده است. این نهاد از آمریکا خواسته است که طرح ویژه‌یی برای انتقال خبرنگاران آسیب‌پذیر آماده کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: