ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در دیدارش با امام‌علی رحمان، رئیس‌جمهور تاجیکستان، وضعیت امنیتی در مرزهای تاجیکستان با افغانستان را نگران‌کننده خوانده است. پوتین گفته است که براساس توافق با تاجیکستان برای تقویت‌ نیروهای مسلح این کشور سلاح‌ها و مهمات در اختیار تاجیکستان قرار می‌گیرد تا این کشور بتواند با هرگونه تهدید در مرزهایش با افغانستان مقابله کند.

با این حال، بلال کریمی، از معاونان سخنگوی امارت اسلامی هرگونه تهدید در مرزهای افغانستان با کشورهای همسایه را رد می‌کند و به سلام‌وطندار می‌گوید که هرنوع مشکل در این زمینه باید از مسیر سیاسی شریک و حل‌و‌فصل شود. او می‌افزاید که هیچ‌گونه گروه مسلح غیرمسئول در افغانستان وجود ندارد و تمام مرزها از سوی امارت اسلامی کنترل می‌شود.

به گفتۀ کریمی، به هیچ گروهی اجازه داده نمی‌شود تا مرزها را ناامن کند و به تمام کشورهای همسایه اطمینان داده می‌شود که هیچ گروهی مسلحی که توان تخریب را داشته باشد، در افغانستان وجود ندارد.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

از سوی دیگر، شماری از آگاهان مسائل سیاسی و نظامی نگرانی‌های رئیس‌جمهور روسیه دربارۀ ناامنی در مرزهای افغانستان با شماری از کشورهای آسیای‌ میانه را تا اندازه‌یی به‌جا می‌دانند.

معین‌خان سمکنی، آگاه مسائل سیاسی می‌گوید که روسیه دربارۀ فعالیت‌های گروه‌های اسلام‌گرای تاجیکستان و اوزبیکستان نگران است و برخی از این گروه‌ها پیش از این در جنگ داخلی تاجیکستان شرکت داشتند.

او می‌افزاید که به باور مسکو، این گروه‌ها از گذشته با دیگر گروه‌های هراس‌افگن و کشورهای مخالف روسیه ارتباط داشته‌اند و احتمال دارد از این گروه‌ها علیه منافع روسیه استفاده شود.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

جنرال عبدالواحد طاقت، آگاه مسائل نظامی، نگرانی‌های روسیه را موجه می‌داند و می‌گوید، با وجود این‌که تحریک اسلامی اوزبیکستان و گروه ترکستان شرقی به رهبری جمعه نمنگانی و طاهر یولداش از بین رفته است، اما این نگرانی وجود دارد که اعضای باقی‌ماندۀ این گروه هنوز فعال باشند و احتمال دارد از طریق بدخشان یا دیگر مناطق مرزی در آسیای‌ میانه به‌ویژه تاجیکستان ناامنی ایجاد کنند.

او می‌گوید که قاری فرقانی رهبر غوریان است و تمام جبهه‌های بدخشان را رهبری می‌کند و جنگ‌جویان داعشی، اوزبیکستانی و تاجیکستانی از کویته و چمن خود را به بدخشان می‌رسانند.

لازم به یادآوری‌ست، این بار نخست نیست که رئیس‌جمهور و دیگر مقام‌های روسیه از تهدیدات مرزی افغانستان به آسیای‌ میانه به‌ویژه تاجیکستان ابراز نگرانی می‌کنند. با این حال، مقام‌های امارت اسلامی در گذشته نیز چنین نگرانی‌هایی را بی‌مورد خوانده و اطمینان داده‌اند که از خاک افغانستان هیچ تهدیدی متوجه همسایه‌ها به‌ویژه کشورهای آسیای ‌میانه وجود ندارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: