برای نخستین بار از روز جهانی شیر، به هدف آگاهی‌دهی در باره‌ی ارزش این ماده‌ی غذایی و پشتیبانی از تولیدات داخلی امروز (چهارشنبه، ۱۳ جوزا) در هرات گرامی‌داشت شد.

بشیراحمد بهادری، رییس اتاق‌ تولیدات زراعت و مالداری هرات، می‌گوید که روزانه ۱۰۰ تُن شیر در این ولایت تولید و به بازارها عرضه می‌شود. او می‌افزاید: «همه‌ی ما مسئولیت داریم تا از تولیدات وطن حمایت کنیم به‌ خصوص از تولیدات شیر و لبنیات.»

عبدالرحیم عثمانی، رییس اتحادیه‌ی لبنیات‌فروشان هرات، می‌گوید که برای معرفی فرآورده‌های لبنی داخلی نیاز است که برنامه‌های آگاهی‌دهی بیش‌تری راه‌اندازی شود. به گفته‌ی او، «ما در هرات حدود ۲۰۰ دکان لبنیات‌فروشی داریم که روزانه تولیدات شیر در این ولایت ۱۳۰ تا ۱۴۰ تُن شیر تولید می‌شود که ۷۰ تا ۸۰ تُن در لبنیات‌های محلی هرات پروسس می‌شود.»

در سوی دیگر، مسئولان شماری از شرکت‌های تولید فرآورده‌های لبنی در هرات که در این برنامه‌ حضور داشتند، از حکومت می‌خواهند که برای پشتیبانی از این سکتور بر واردات لبنیات محدودیت اعمال شود.

هدایت‌الله احمدی، رییس یک شرکت تولید لبنیات در هرات، می‌گوید: «تقاضای ما از دولت این است که برای تقویت محصولات داخلی، جلو محصولات خارجی را بگیرند تا ما بتوانیم مثل محصولات گوشت مرغ، تخم‌مرغ که خودکفا شدیم، در این بخش هم خودکفا شویم.»

با این همه، شماری از کارشناس دام‌داری در هرات، می‌گویند که صنعت تولید فرآورده‌های لبنی به سرمایه‌گذاری نیاز دارد. محمدحامد شمس، مسئول کمیته‌ی هالند در غرب افغانستان، می‌گوید: «در بخش مال‌داری و جمع‌آوری محصولات حیوانی، از سوی حکومت و مؤسسه‌ها کارهایی انجام شده است؛ اما این بسنده نیست. در بخش مال‌داری توجه کم‌تری وجود دارد که نیاز به توجه، کار و حمایت بیش‌تری دارد.»

اول جون در ۲۰۰۱ از سوی سازمان خوراک و کشاورزی ملل متحد به هدف افزایش آگاهی در باره‌ی ارزش و فواید شیر برای سلامی و قدردانی از تلاش‌های دام‌داران و کشاورزان، به نام روز جهانی شیر نام‌گذاری شده است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: