سازمان ملل متحد به منظور بالابردن سطح آگاهی در باره‌ی برابری جنسیتی و تأکید بر حقوق دختران، ۱۱ اکتبر را «روز جهانی کودک دختر»، نام‌گذاری کرده است.

در همین حال، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، امروز در رشته‌تویتی به مناسبت روز جهانی کودک دختر، با ابراز نگرانی از بسته‌ماندن مکتب‌‌ها به روی دختران بالاتر از صنف ششم، خواهان بازگشایی آن شده است.

او نوشته است: «من از ادامه‌ی محرومیت دختران از مکتب در افغانستان بسیار نگران هستم. این برای خود دختران و کشوری که به شدت به انرژی و مشارکت آن‌ها نیاز دارد، بسیار آسیب‌رسان است. در این روز دختر، بار دیگر از امارت اسلامی می‌خواهم که اجازه دهد دختران مکتب بروند.»

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، از همه خواسته است که با شعاردادن به این که «هر دختری، حق آموزش دارد»، از این روز گرامی بدارند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

سام مورت، رییس ارتباطات یونیسف برای افغانستان، با نگرانی از وضعیت دختران بالاتر از صنف ششم، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار، می‌گوید که افغانستان نخستین کشوری است که دختران در آن، اجازه‌ی رفتن به مکتب را ندارند.

رییس ارتباطات یونیسف برای افغانستان، می‌افزاید که با پشتیبانی از دختران در افغانستان، برای بازگشایی مکتب‌ها به روی دختران بالاتر از صنف ششم، تلاش خواهند کرد.

او، می‌گوید: «ما از بسته‌ماندن مکتب‌های دختران بالاتر از صنف ششم نگرانیم و افغانستان نخستین کشوری است که به دختران بالاتر از صنف ششم اجازه‌ی رفتن به مکتب را نمی‌دهد. ما همیشه پشتیبانی خود را از دختران افغانستان اعلام می‌کنیم و برای بازگشایی مکتب‌ها تلاش خواهیم کرد.»

از سویی هم، شماری از خانواده‌ها، از امارت اسلامی می‌خواهند که مکتب‌ها را به روی دختران بالاتر از صنف ششم باز کند.

نازنین، مادری که دخترش اکنون از رفتن به مکتب باز مانده، از امارت اسلامی می‌خواهد که مکتب‌ها را به روی دختران بالاتر از صنف ششم باز کند. «ما از امارت اسلامی می‌خواهیم که به دختران ما اجازه‌ی رفتن به مکتب را بدهد، هر جامعه به داکتر زن، پولیس زن و افراد مسلکی نیاز دارد.»

با این حال، شماری از دختران به مناسبت روز جهانی کودک دختر، می‌گویند که محدودیت‌ها بر دختران در جامعه بیش‌تر شده است.

نرگس، در گفت‌وگو با سلام‌وطندار در باره‌ی وضعیت دختران در افغانستان، می‌گوید: «محدودیت‌ها بر ما بیش‌تر وضع شده است و دختران بالاتر از صنف ششم از مکتب محروم شده اند که حق ابتدایی شان است. ما هم در محیط کار درست کار نمی‌توانیم.»

سوسن حمیدی، نیز در گفت‌وگو با سلام‌وطندار در باره‌ی وضعیت دختران در افغانستان، می‌گوید: «به مناسبت روز جهانی دختر نمی‌دانم به این روز خوش‌حال باشم یا گریه کنم؟ متأسفانه تا کنون دختران زیادی از حق اولیه‌ی شان که تحصیل است باز مانده اند و این سبب نگرانی مردم و خانواده‌ها شده است.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

هم‌چنان، محمدنعیم نظری، معاون کمیسیون منحل‌شده‌ی مستقل حقوق بشر افغانستان، می‌‌گوید که دختران در افغانستان از حقوق ابتدایی شان محروم شده اند؛ چیزی که باعث بلندرفتن گراف‌ ازدواج‌های زیر سن در یک سال گذشته شده است.

این در حالی است که ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت اسلامی، به سلام‌طندار می‌گوید که گزارش‌های افزایش ازدواج کودکان زیر سن در افغانستان واقعیت ندارد و امارت اسلامی، تلاش می‌کند ازوداج‌های زیر سن را به صفر برساند.

گفتنی است که هبت‌الله آخوندزاده، رهبر امارت اسلامی، در دیدار با رییسان استخبارات ۳۴ ولایت دستور داده است که فرمان شش‌ ماده‌ای او در باره‌ی حقوق زنان، باید به گونه‌ی کامل تطبیق شود.

گرفتن حق مهر از شوهر، رضایت دختر به ازدواج، رسیدگی به حالت‌های مختلف زنانی که شوهر شان را از دست داده و مجرد استند، از موردهای برجسته‌ی این فرمان است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: