پس از کشتهشدن ایمن الظواهری، رهبر شبکۀ القاعده توسط آمریکا در کابل، شماری از آگاهان مسائل سیاسی به این باور اند که پس از این روابط امارت اسلامی با جامعۀ جهانی به تیرهگی میگراید.
آگاهان در گفتوگو با سلاموطندار میگویند با آنکه یکی از خواستههای جامعۀ جهانی قطع روابط امارت اسلامی با گروههای هراسافگن بود؛ اما امارت اسلامی با پناهدادن به رهبر القاعده در افغانستان، ثابت کرد که به خواستههای جامعۀ جهانی تن نداده است.
آگاهان میافزایند که چنین عملکرد امارت اسلامی روند به رسمیتشناختهشدن این حکومت را به تعویق خواهد انداخت.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
سلیم پیگیر، آگاه مسائل سیاسی، در این باره میگوید: «بدون شک که اگر امارت اسلامی کمکشان کرده باشد، روابط افغانستان با آمریکا به تیرهگی میگراید.»
از سویی هم، شماری دیگر از آگاهان مسائل سیاسی تأکید میکنند که کشتهشدن ایمن الظواهری در افغانستان، نشاندهندۀ روابط تنگاتنگ امارت اسلامی با این گروه است.
آگاهان، پناهدادن امارت اسلامی به ایمن الظواهری را نقض صریح توافقنامۀ دوحه میان امارت اسلامی و آمریکا میدانند. آنان از امارت اسلامی میخواهند که بهخاطر منافع ملی روابطش را با گروه القاعده قطع کند تا مردم افغانستان باری دیگر مورد اعتماد جامعۀ جهانی قرار گیرند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
عزیز معارج، دیگر آگاه مسائل سیاسی، در این باره به سلاموطندار میگوید: «این ثابت شده است که امارت اسلامی روابط تنگاتنگ و بسیار نزدیکی با القاعده دارد و این نقطۀ صریح معاهده میان آمریکا و امارت اسلامی بوده که در آنجا امارت اسلامی تعهد کرده بود که هیچ گروه و هیچ کسی از تروریستان را در افغانستان اجازه نخواهد داد.»
احمدخان اندر، یکی دیگر از آگاهان مسائل سیاسی، نیز در این باره میگوید: «امارت اسلامی بهخاطر منافع ملی و تمامیت ارضی کشور روابطش با تمامی گروههای تروریستی را قطع کند تا باشد جهانیان بر مردم افغانستان و امارت اسلامی اعتبار خود را بیشتر کنند.»
چهار روز از کشتهشدن رهبر القاعده در کابل میگذرد؛ اما سران امارت اسلامی تاکنون کشتهشدن رهبر القاعده را تأیید یا رد نکردهاند. پیش از این ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، با پخش اعلامیهیی حملۀ هواپیمای بیسرنشین آمریکا در کابل را تأیید و آن را محکوم کرده است. او این حمله را نقض حریم هوایی کشور از سوی آمریکا خوانده است.