به ‌تازه‌گی منصور احمد خان، سفیر پاکستان در کابل گفته است که به رسمیت‌شناختن امارت اسلامی افغانستان بسته‌گی به تصمیم و هماهنگی جامعۀ جهانی دارد. به گفتۀ منصور احمد خان، مسألۀ مهم توافق کشورهای منطقه بر سر روند مشورتی برای به رسمیت‌شناختن امارت اسلامی‌ست و موضع این کشورها برای امارت اسلامی مهم پنداشته می‌شود.

با این حال، شماری از آگاهان سیاسی در پیوند به اظهارات تازۀ سفیر پاکستان در کابل می‌گویند که این کشور در برابر امارت اسلامی دیپلماسی دوگانه دارد و بیش‌تر به‌دنبال دست‌یابی به اهداف خود است.

جواد حسینی، آگاه سیاسی به سلام‌وطندار می‌گوید که مقام‌های پاکستانی پیش‌تر از به رسمیت‌شناخته‌شدن امارت اسلامی، به اهداف و منافع کشورشان توجه دارند؛ در حالی‌ که وضعیت امارت اسلامی برای آنان از  اهمیت چندانی برخوردار نیست.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

آقای حسینی می‌افزاید: «پاکستان در برابر امارت اسلامی رفتار و دیپلماسی دوگانه دارد. بعضاً تأکید می‌کند که هرچه زودتر باید با امارت اسلامی در تمامی زمینه‌ها به‌خصوص در بخش به رسمیت‌شناختن هم‌کاری صورت بگیرد.»

مصطفی علی‌زاده، دیگر آگاه سیاسی به این باور است که پاکستان به‌دنبال لابی‌گری‌ست و تلاش می‌کند هم‌زمان با راضی‌نگه‌داشتن امارت اسلامی و جامعۀ جهانی، به اهداف از پیش تعیین‌شدۀ خود دست یابد.

او می‌‌گوید: «پاکستان امیدوار است که افغانستان در نظام بین‌الملل بتواند کرسی سازمان ملل متحد را کسب کند و رقیب دیرینۀ خود هند را شکست دهد و از این طریق دولت افغانستان را نیز تحت کنترل خود داشته باشد.»

سلام‌وطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید

به رسمیت‌شناختن امارت اسلامی به‌عنوان نظام حاکم افغانستان از موضوع‌های مهم در داخل و بیرون از کشور است. شماری از کشورهای جهان پیش‌شرط‌های خود برای به رسمیت‌شناختن امارت اسلامی را بیان کرده‌اند، اما هنوز روشن نیست که امارت اسلامی برای دست‌یابی به این امر چه اقداماتی را روی‌دست می‌گیرد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: