مسئولان محلی هرات و کشاورزان این ولایت، از برداشت ۱۵۰ هزار تُن انگور امسال در هرات خبر میدهند و میگویند که این رقم نسبت به سال گذشته ۱۵ تا ۲۰ تُن افزایش را نشان میدهد.
کشاورزان هراتی اما از نبود بازار و صادرنشدن انگورشان به بیرون از کشور شکایت دارند و میگویند که مجبور اند حاصلات انگورشان را به بهای اندک بفروشند و زیان کنند.
برهانالدین، یک تن از کشاورزان در هرات، میگوید: «امسال الحمدلله حاصلات انگور نسبت به سالهای پیش زیاد است؛ اما متأسفانه که بازار فروش نیست.»
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
بصیراحمد، یک تن دیگر از کشاورزان در هرات، نیز میگوید: «به هیچ وجه بازار ندارد، ما یک سیر انگور کشمشی بسیار خوب که از او بالاتر نباشد را میآوریم و سیر ۶۰ تا ۷۰ افغانی به فروش میرسد.»
از سویی هم، مسئولان اتاق محصولات زراعتی و مالداری هرات میگویند با آنکه حاصلات انگور امسال در این ولایت زیاد است، اما هیچگونه تلاش برای بازاریابی این محصول صورت نگرفته است و کشاورزان مجبور اند تا ۶۰ درصد فرآوردههایشان را به کشمش تبدیل کنند.
بشیراحمد بهادری، رئیس اتاق محصولات زراعتی و مالداری هرات، میگوید که آنان در حال جستوجوی راههای بهتر برای صادرات کشمش این ولایتاند.
او میافزاید: «بهخاطر نبود کارگاه یا دهلیز هوایی نمیتوانیم هماکنون انگور را صادر کنیم، پروازهای خارجی کم است و بیشتر انگور ما آبجوش میشود؛ یعنی کشمش میشود و کشمش را ما میتوانیم صادر کنیم.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
حمیدالله ناصری، مدیر ترویج و انکشاف ریاست زراعت هرات، ضمن پشتیبانی از فرآوردههای انگور کشاورزان، میگوید که آنان امسال انگور نه؛ بل کشمش به بیرون از کشور صادر میکنند.
به گفتۀ آقای ناصری، آنان به تازهگی قرارداد خرید ۱۰۸ تُن کشمش میان تاجران کندهار و تولیدکنندهگان انگور هرات را به ارزش ۳۰۰ هزار دالر آمریکایی انجام دادهاند.
مسئولان میگویند که آنان سال گذشته بیش از ۲۰ هزار تُن انگور از هرات صادر کرده بودند که بیشتر آن از طریق دهلیز هوایی صادر شده بود. هرات، ولایتیست که ۱۲۰ نوع انگور دارد و مزه و کیفیت بینظیر آن شهرت جهانی دارد.