محمدکریم، پدری که کودک سه سالهاش را برای درمان به شفاخانۀ ولایتی غور آورده است. او که بیش از هفت شبانهروز را در این شفاخانه سپری کرده است، میگوید که فقر و بیکاری عاملهای اصلی سوءتغذیۀ فرزندش است که نتوانسته غذای مناسب برایش فراهم کند.
محمدکریم میگوید، «طفلک ما بسیار ضعیف است، بهخاطر لاغری همینجا بستری کردهایم. داکترها میگویند شیر نیست، کمبود است، دوای/داروی رایگان نیست. یکروز میرویم از بازار قرض میکنیم و روزی دیگر کسی به ما قرض نمیدهد، پول هم پیدا نمیشود وکار هم نیست. ما هم وسایل خانۀ خود را میآوریم و با بهای پایین میفروشیم و طفلک خود را تداوی میکنیم.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
تنها محمدکریم نیست که برای درمان کودکش به شفاخانۀ ولایتی غور مراجعه کرده است، بلکه به گفتۀ عیدیماه سلطانی، مسئول بخش سوءتغذیۀ شفاخانۀ ولایتی غور، روزانه دهها کودک که بیشترشان سوءتغذیه دارند، به این شفاخانه مراجعه میکنند.
عیدیماه سلطانی میافزاید، «تقریباً روز ۲۰، ۲۵ تا ۵۰ مریض مراجعه میکنند. بدبختانه که نه مواد تغذی برای اطفال سوتغذیه است و نه هم دوایی و زمانی هم شده بعضیهایی که واقعاً توان خرید دوا را ندارند و یکی دو روز میمانند، ما کوشش میکنیم که از یک مریض به مریض دیگر دوا را تطبیق کنم تا مریضان زودتر خوب شوند و بروند.»
در همین حال، محمدموسی الفتی، متخصص داخلۀ کودکان در شفاخانۀ ولایتی غور میگوید، در شش ماه گذشته نزدیک به ۳۰۰ کودک در این شفاخانه زیر درمان قرار گرفته که از این میان، ۱۷ کودک جان باختهاند.
سلاموطندار فارسی را در تلگرام دنبال کنید
با این حال، مولوی احسانالله، رئیس صحت غور میگوید که مشکلات موجود در بخش صحت را با مسئولان مرکزی و سازمان صحی جهان در میان گذاشتهاند و در تلاش رفع آن هستند.
مسئولان صحی غور دلیل افزایش کودکان مبتلا به سوءتغذیه در این ولایت را بیتوجهی نهادهای همکار با بخش صحت، نبود امکانات کافی برای درمان و تحولات پسین در کشور عنوان میکنند.