Asset 1SWN

از هر ۱۰ کودک فقیر در افغانستان ۵ کودک سوء‌تغذیۀ مزمن دارند

Food 1

اداره‌های ملل متحد هشدار می‌دهند که تأثیرات اقتصادی کووید ۱۹ و افزایش نابرابری‌ها سبب تشدید سوء‌تغذیه در میان میلیاردها تن در منطقۀ آسیا و پاسفیک خواهد شد.

سازمان جهانی خوراکه و زراعت، یونیسف، برنامۀ جهانی خوراکه و سازمان جهانی بهداشت، گزارش مشترک‌شان از وضعیت تغذیه و امنیت غذایی جهان در سال ۲۰۲۰ را منتشر کرده‌اند. در این گزارش آمده است که رژیم غذایی و تغذیۀ کودکان و مادران به گونۀ خاصی آسیب‌پذیر است.

در این گزارش که امروز (چهارشنبه، اول دلو/بهمن) در بانکوک، پایتخت تایلند رونمایی شد، گفته شده که تأثیرات اقتصادی کووید ۱۹ بر پرجمعیت‌­ترین منطقۀ جهان تهدیدی برای تضعیف تلاش­‌ها در راستای بهبود وعده‌های غذایی و تغذیۀ حدود دو میلیارد تن در منطقۀ آسیا و پاسفیک به وجود می‌آورد. بر بنیاد این گزارش شماری از جمعیت این منطقه از جهان حتی پیش از همه‌گیری کرونا نیز قادر به تأمین وعده‌های غذایی صحی برای خود نبوده‌اند.

یافته‌های این گزارش نشان می‌دهد که ۱.۹ میلیارد تن حتی پیش از شیوع کووید ۱۹ و تأثیرات آن بر اقتصاد و معیشت افراد، توانایی تأمین وعده‌های غذایی صحی برای خود را نداشته‌اند. بر بنیاد این گزارش به دلیل افزایش بهای میوه، سبزی‌جات و لبنیات، دست‌رسی به وعده‌های غذایی صحی برای مردم فقیر در آسیا و پاسفیک تقریباً امکان ناپذیر شده است.

این گزارش وضعیت وخیم افغانستان را که به گفتۀ این نهادها دارای بلندترین میزان کودکان دچار به سوء‌تغذیه در میان کشوهاری جنوب آسیاست، نیز برجسته می‌کند.

در این گزارش گفته شده که کودکان مبتلا به سوء‌تغذیه در افغانستان دو برابر دیگر کشورهای منطقه می‌باشد. بر بنیاد این گزارش در افغانستان از هر ۱۰ کودک فقیر ۵ کودک دارای علائم تغییرناپذیر سوء‌تغذیۀ مزمن می­‌باشند و کووید ۱۹ وضعیت را وخیم‌تر می‌کند.

در این گزارش مشترک اداره‌های ملل متحد به نقل از رئیس بخش تغذیۀ دفتر صندوق حمایت از کودکان ملل متحد یا یونیسف در افغانستان آمده است، «ما شاهد افزایش شمار کودکانی هستیم که هر ماه ضعیف‌تر می‌شوند.» او افزوده «در ۱۲ ماه آینده به گونۀ تخمینی تقریباً یک میلیون تن در افغانستان به شدت ضعیف خواهند شد که این رقم ۳۰ درصد بالاتر از سال گذشته است و ما این افزایش را به تأثیرات کووید ۱۹ بر خانواده‌های فقیر نسبت می‌دهیم.»

 یونیسف گفته است که از نزدیک با اداره‌های دولتی و دیگر دفاتر سازمان ملل متحد کار می‌کند تا وعده‌های غذایی مادران و کودکان در افغانستان را با توجه به نیازهای فوری کودکان دچار به سوء‌تغذیۀ شدید، بهبود بخشند.

در این گزارش هم‌چنان گفته شده که در سال ۲۰۱۹ بیش از ۳۵۰ میلیون تن در منطقۀ آسیا و پاسفیک سوء‌تغذیه داشته‌اند که حدود معادل به نصف جمعیت کلی افراد دچار به سوء‌تغذیه در سطح جهان می‌باشد. در سراسر منطقه به گونۀ  تخمینی ۷۴.۵ میلیون کودک پایین‌تر از ۵ سال، از رشد بازمانده‌اند (قدشان نسبت به سن‌شان کوتاه بوده است) و ۳۱.۵ میلیون تن نیز دچار کم‌وزنی بوده‌اند (نسبت به قدشان بسیار لاغر بوده‌اند). بیشتر این کودکان در جنوب آسیا زنده‌گی می‌کنند که در آن حدود ۵۶ میلیون تن از رشد بازمانده‌اند و بیش از ۲۵ میلیون تن نیز دچار کم‌وزنی می‌باشند.

در بخشی از این گزارش آمده است که وعده‌های غذایی و تغذیۀ کودکان و مادران کیفیت بسیار پایینی دارد و افغانستان در میان ۲۳ کشور دارای کم‌کیفیت‌ترین وعده‌های غذایی، رتبۀ دوم را به خود اختصاص داده است.

بر بنیاد این گزارش مطالعات نشان می‌دهد که در افغانستان از هر ۱۰ کودک بین سنین شش ماهه‌گی و دو ساله‌گی، شش تن در یک‌شبانه روز میوه و یا سبزی نخورده‌اند و از هر ۱۰ تن، هفت تن پروتئین مصرف نکرده‌اند.

گزارش افزوده یونیسف در افغانستان در حال پشتی‌بانی از تطبیق و گسترش برنامه‌هایی است که از طریق توزیع پودرهای مولتی­‌ویتامین برای کودکان آسیب‌پذیر و تأمین قرص‌های آهن و فولیک اسید برای دختران بالغ آسیب‌پذیر و زنان باردار و شیرده، به بهبود جذب مواد غذایی مغذی می‌پردازند.

سازمان جهانی خوراکه و زراعت، یونیسف، برنامۀ جهانی خوراکه و سازمان جهانی بهداشت در این گزارش مشترک خواهان دگرگونی و تحول سیستم‌های غذایی در آسیا و پاسفیک شده‌اند و گفته‌اند که در صدد آن‌اند تا توانایی خانواده‌ها در دست‌رسی به وعده‌های غذایی مغذی، سالم و پایدار را افزایش دهند و وعده‌های غذایی مغذی و صحی باید برای همه‌گان در هرجایی دست‌رسی پذیر شود. ضرورت به داشتن پالیسی‌ها و روی‌کردهای یک‌پارچه در تضمین دست‌رسی همه‌گان به وعده‌های غذایی مغذی و صحی از پیشنهادات این گزارش است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
اخبار و تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام