روز گذشته رئیس عمومی امنیت ملی در یک نشست خبری در کابل گفت که میان رهبری گروه طالبان اختلافات جدی بهمیان آمده است. احمدضیا سراج، رئیس عمومی امنیت ملی گفت که شورای پشاور به رهبری سراجالدین حقانی تلاش میکند نقش شورای کویته را در رهبری طالبان ضعیف کند.
با این حال، شماری از آگاهان سیاسی به این باور اند که اختلافات میان گروه طالبان در میدان جنگ تاکنون به گونۀ جدی مشاهده نشده است، اما در صورتی که دولت افغانستان با طالبان به توافق برسد، اختلافات جدی بر سر تقسیم قدرت میان این گروه بهمیان خواهد آمد.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
بسمالله رنجبر، آگاه سیاسی میگوید که در آستانۀ رسیدن به صلح، «گواه اختلافات میان طالبان خواهیم بود»؛ زیرا جناحهای مختلف طالبان تلاش دارند سهم بیشتر و کرسیهای کلیدیتری را بهدست آورند.
- حکمتیار به طالبان: با نشستهای بینالافغانی مقاطعه نکنید
- طالبان با بیرونشدن سربازان آمریکایی، هیچ دلیلی برای ادامۀ جنگ ندارند
- طالبان: تا زمانی که نیروهای خارجی از افغانستان بیرون نشوند، در هیچ نشستی شرکت نمیکنیم
- «در ترکیب هیأتهای دولت و طالبان در نشست استانبول، حضور یک قوم بیشتر است»
اما طارق فرهادی، دیگر آگاه سیاسی به این باور است که ریاست عمومی امنیت ملی بیشتر بهخاطر پوشاندن اختلافات درونحکومتی و مغشوشکردن افکار عامه، ادعا میکند که میان گروه طالبان اختلافات بهوجود آمده است. به گفتۀ آقای فرهادی، طالبان تاکنون به صلح نرسیده و در میدان جنگ متفرق عمل نکردهاند، اما در صورتی که روند صلح به نتیجه برسد، «حتمی گواه اختلافات میان گروه طالبان خواهیم بود.»
به باور آگاهان سیاسی، در صورتی که واقعاً اختلافات میان گروه طالبان وجود داشته باشد، برای حکومت و بهویژه نیروهای امنیتی پیامد مثبت دارد؛ زیرا از میزان فشارها بر حکومت کاسته خواهد شد.