جنگ‌های سال‌های گذشته و بارندگی‌های سال روان، نزدیک به سه هزار خانواده را در شهر گردیز، مرکز پکتیا و دیگر ولسوالی‌های این ولایت از خانه‌های شان بی‌جا کرده است؛ بی‌جاشدگانی که از حالا نگران مشکل‌هایی اند که با فرارسیدن زمستان دامن‌گیر شان خواهد شد.

اکنون، تنها ۳۵۰ خانواده در ساحه‌ی «رباط‌» شهر گردیز، در اردوگاه ویژه‌ی بی‌جاشدگان زندگی می‌کنند که به گفته‌ی‌ خود شان، هنوز از سوی هیچ نهادی کمک دریافت نکرده اند.

طالب‌گل و بلال که هر دو در اردوگاه بی‌جاشدگان در ساحه‌ی «رباط» به سر می‌برند، به سلام‌وطندار می‌گویند که وقتی کارمندان نهادهای مددرسان به این اردوگاه می‌آیند، تنها ۵ یا ۱۰ خانواده را برای کمک نام‌نویسی می‌کنند و به باقی خانواده‌های نیازمند، کمکی صورت نمی‌گیرد.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

آن‌ها می‌‌افزایند که در کنار نداشتن سرپناه، به آب آشامیدنی نیز دست‌رسی ندارند.

طالب‌گل می‌افزاید: «در این کمپ/اردوگاه ۳۵۰ خانواده زندگی می‌کنند. در این‌جا کسانی نیز هستند که برای صبح‌وشب شان چیزی ندارند. این یک گپ ایمانی است. وقتی که می‌آیند، ۵ یا ۱۰ نفر را ثبت نام می‌کنند، چند روز پیش همین کار را کردند و مردم به جنجال افتادند. نیم مردم را ثبت نام می‌کنند و نیم دیگر می‌مانند. ما کمک را به چشم ندیده‌ایم.»

بلال نیز می‌افزاید: «در این کمپ مهاجران آمده اند، خانواده‌های بی‌جاشده اند. مردم خیلی فقیر اند و به کمک نیاز دارند. به این کمپ هیچ وقت کمک نشده است. مردم بی‌چاره اند و زمستان هم در حال رسیدن است، این‌ها به مواد غذایی و سوخت نیاز دارند.»

لعل‌ بی‌بی، یکی دیگر از بی‌جاشدگان در اردوگاه رباط، با ابراز نگرانی از نزدیک‌شدن سرمای زمستان، می‌گوید که برای خرید مواد خوراکی و درمان کودکانش، پولی ندارد. او، خواستار کمک‌های فوری خوراکی و غیرخوراکی برای بی‌جاشدگان در این اردوگاه است.

لعل بی‌بی می‌افزاید: «نه غذا داریم و نه چوب. مریضم و فشارم بالاست و استرس دارم. پولی ندارم، زمستان در راه است و رنج و غم در حال رخ‌دادن. خواستم این است که به ما پول بدهند تا برای زمستان چوب بخریم، آرد بخریم و خرج و خوراک تهیه کنیم.»

در همین حال، صابرگل مصلح، رییس امور مهاجرین و عودت‌کنندگان پکتیا، می‌گوید که نزدیک به سه هزار خانواده در این ولایت، به دلیل جنگ‌های گذشته و رویدادهای طبیعی، از خانه‌های شان بی‌جا شده که از این میان، ۵۰۰ خانواده به مناطق شان برگشته اند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

او، با پذیرش مشکل‌های بی‌جاشدگان، اطمینان می‌دهد که در تفاهم با نهادهای مددرسان، به بی‌جاشدگان در این ولایت، کمک‌های مورد نیاز توزیع خواهد شد.

رییس امور مهاجرین و عودت‌کنندگان پکتیا، می‌افزاید: «مردم با مشکل روبه‌رو اند، مواد خوراکی و غیرخوراکی ندارند. خانه‌های بسیاری از این‌ها به گونه‌ی کامل تخریب شده است. جنگ‌ها و بارندگی‌ها خانه‌های مردم را تخریب کرده است.»

بر اساس معلومات مقام‌های محلی پکتیا، در ۱۰ ماه گذشته نزدیک به ۷۰۰ خانواده از کشورهای دیگر، به این ولایت برگشته اند که کمک‌های لازم در اختیار شان قرار گرفته است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: