عبدالباقی حقانی، سرپرست وزارت تحصیلات، امروز در یک نشست خبری در کابل از آمادهگیها برای از سر گیری فعالیت دانشگاههای دولتی خبر داد. آقای حقانی میگوید که بررسیها دربارۀ چهگونهگی آغاز فعالیت دانشگاههای دولتی جریان دارد و قرار است تا یک هفتۀ دیگر درسهای دانشگاههای دولتی آغار شود.
سرپرست وزارت تحصیلات عالی میافزاید که طرح آموزش جداگانۀ دانشجویان رویدست گرفته شده است و پس از این، دختران و پسران در صنفهای جداگانه تحصیل میکنند. به گفتۀ او، نظام آموزشی مختلط دختران و پسران، با ارزشهای اسلامی و ملی در تضاد است.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
عبدالباقی حقانی میگوید، «جلسهها برای آغاز دانشگاههای دولتی جریان دارد و زمانی که مشکلات بودجوی و موارد دیگر حل شد، زمان آغاز دانشگاهها اعلام میشود. آمادهگیها برای آغاز دانشگاهها یک هفته بیشتر وقت نمیگیرد.»
این در حالیست که فعالیت دانشگاههای خصوصی با وضع محدودیتهای جدید در ۱۵ سنبله/شهریور از سر گرفته شد. شماری از این دانشگاهها در صنفهای درسی میان دختران و پسران پرده کشیده و شماری هم وقتهای درسی را تغییر دادهاند.
وضع این محدودیتها سبب نارضایتی دانشجویان دانشگاههای خصوصی شده است. دانشجویان میگویند که پس از تصمیم جدید وزارت تحصیلات عالی، شمار دانشجویان به گونۀ چشمگیر کاهش یافته است و استادان نیز همانند گذشته به تدریس حاضر نمیشوند.
فاطمه صمدی، دانشجوی یکی از دانشگاههای خصوصی میگوید، «روز دوشنبه که ما دانشگاه رفته بودیم، نفر خیلی کم آمده بود. از صنف ما سه نفر آمده بودیم. خیلی گدودی بود، به هیچ کس روحیۀ درسخواندن نمانده است که پوهنتون بیایند. استادان روحیۀ درسدادن ندارند و محصلان روحیۀ درسخواندن.»
سلاموطندار را در اینستاگرام دنبال کنید
مروه رحمانی، دیگر دانشجوی یکی از دانشگاههای خصوصی نیز میگوید، «در همین دو هفته که دانشگاهها شروع به فعالیت کردهاند، حضور محصلان خیلی کمرنگ بود. هفتۀ اول را هیچ کس حاضر نشد به صنف درسی برود و این هفتۀ دوم را که ما شروع کردهایم دیروز که خودم دانشگاه رفته بودم صنفها را جدا کرده بودند، هم دانشجو کم بود و هم زیادتر استادان نیامده بودند.»
اما سرپرست وزارت تحصیلات عالی هدف از رویدست گرفتن اینگونه طرحها را ایجاد زمینۀ بهتر آموزشی برای دانشجویان عنوان میکند.