شماری از باشندهگان غزنی میگویند که در بیشتر شفاخانههای خصوصی و کلینیکهای این ولایت، افراد غیرمسلکی با معاش ناچیز بهجای پزشکان مسلکی کار میکنند که بسیاری آنها هنوز دانشجویان دانشکده یا انستیتیوتهای نیمهعالی طبیاند.
باشندهگان غزنی شاکیاند که کارکردن افراد غیرمسلکی در شفاخانهها مشکلساز است و بیمارداران نمیتوانند به پزشکان کمتجربه و غیرمسلکی اعتماد کنند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
نسیم، یک تن از باشندهگان غرنی، به سلاموطندار میگوید: «نه درس را یاد دارند، نه تجربۀ کاری دارند، نه فارغ شدهاند. این بسیار مشکلات را به مردم بهوجود میآورد. هیچ چیزی را نمیفمند، نه معاینه ره میفهمند نه سیروم را، هیچ چیز را والله اگر بفهمند.»
باشندهگان غزنی از ریاست صحت عامۀ غزنی میخواهند که جلو این سوءاستفادهها از سوی شفاخانههای خصوصی و کلینیکها را بگیرد.
سیدنصرت فروتن، یک تن از پزشکان در غزنی، نیز این موضوع را تأیید میکند و میگوید که مسئولان باید جلو این اقدام را بگیرند. پزشکان ادامۀ این وضعیت را به مردم زیانبار میدانند و میگویند که پیامد آن جبرانناپذیر خواهد بود.
در همین حال، محمدنعیم صاحبی، رئیس اتحادیۀ پزشکان غزنی، کارکردن افراد غیرمسلکی در شفاخانههای خصوصی را میپذیرد و میگوید که در برخی شفاخانهها دانشجویان انستیتیوتهای نیمهعالی طبی برای تکمیل آموزششان همچون پزشک کار میکنند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
با این حال، مولوی مصباح، رئیس صحت عامۀ غزنی، میگوید که در صورت کارکردن افراد غیرمسلکی بهجای پزشکان آموزشدیده، با متخلفان برخورد جدی خواهد شد. به گفتۀ او، در مرکزهای صحی دولتی نیز به افراد غیرمسلکی اجازۀ کار داده نخواهد شد.
فعالیت مرکزهای صحی خصوصی در کنار مرکزها و شفاخانههای دولتی در کشور با آنکه سهولتهایی را به شهروندان ایجاد میکند، اما در بعضی موردها نبود امکانات معیاری، عرضۀ داروهای بیکیفیت و گرانبها و تخلف از اصول صحی از ابعاد منفی این مرکزها در جامعه است.