شماری از مسئولان مؤسسه‌های تحصیلات عالی خصوصی در کابل می‌گویند که پس از تحولات اخیر در کشور، شمار بسیاری از دانش‌جویان‌ ترک تحصیل کرده‌اند و این دانشگاه‌ها در وضعیت وخیم به‌سر می‌برند.

جمال‌الدین سلیمانی، معاون امور محصلان مؤسسۀ تحصیلات عالی «ازهر» به سلام‌وطندار می‌گوید که با تحولات اخیر در کشور، شمار دانش‌جویان آنان کاهش یافته و این مؤسسه به‌شدت با مشکلات مالی روبه‌روست.

او می‌افزاید که شمار دانش‌جویان این مؤسسه پیش از تحولات، به  حدود ۲۰۰۰ تن می‌رسید؛ اما اکنون این شمار به ۳۰۰ تن کاهش یافته است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

رقیب عزیزی، معاون علمی مؤسسۀ تحصیلات عالی خصوصی «پیام»، نیز  می‌گوید که با آمدن تحولات در کشور آنان نیز دچار مشکلات بسیاری شده‌اند.

به گفتۀ عزیزی، مؤسسۀ تحصیلات عالی خصوصی پیام در گذشته ۱۵۰۰ دانش‌جو داشت که اکنون این رقم به ۷۰ درصد کاهش یافته است.

او از امارت اسلامی می‌خواهد که در زمینۀ حل مشکلات مالی این مؤسسه‌ها با آنان هم‌کاری و زمینۀ رشد مؤسسه‌های تحصیلی خصوصی را فراهم کند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

در همین حال، مسئولان اتحادیۀ دانشگاه‌های خصوصی وضعیت این دانشگاه‌ها را نگران‌کننده می‌خوانند. محمدکریم ناصری، سخنگوی اتحادیۀ دانشگاه‌های خصوصی، به سلام‌وطندار می‌گوید که با ادامۀ این وضعیت، شمار بسیاری از دانشگاه‌ها بسته خواهند شد. او می‌افزاید که پس از تحولات در کشور، ۷۰ درصد حضور دانش‌جویان کاهش یافته است.

با این حال، سیداسماعیل روحانی، سرپرست معینیت امور محصلان وزارت تحصیلات عالی، دربارۀ کاهش شمار دانش‌جویان می‌گوید کسانی که ترک آموزش کرده‌، از جملۀ دانش‌جویان خیالی بوده‌اند. او اطمینان می‌دهد که هیچ دانشگاه خصوصی در افغانستان بسته نخواهد شد و پس از تحولات هیچ دانشگاهی از فعالیت باز نمانده است.

گفتنی‌ست که دانشگاه‌های خصوصی در ۲۰ سال گذشته نقش مؤثری در رشد و توسعۀ افغانستان داشته‌اند. با بسته‌شدن این دانشگاه‌ها، ضربۀ سنگینی بر پیکر آموزش در کشور وارد خواهد شد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: