مسئولان شماری از مرکزهای آموزشی و مکتب‌های خصوصی در ارزگان می‌گویند که با تحولات پسین و وخیم‌شدن وضعیت اقتصادی کشور، شماری از این مرکزها تعطیل شده و شمار دیگر هم در حال بسته‌شدن استند.

ذبیح‌الله، مسئول یکی از مرکزهای آموزشی در ارزگان، به سلام‌وطندار می‌گوید که به‌دلیل کاهش شمار دانش‌آموزان، پرداخت‌نشدن کرایه و حقوق آموزگاران ناگزیر به تعطیلی مرکزش شده است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

محمدداوود درانی، که یک مکتب خصوصی و یک پرورشگاه کودکان در شهر ترینکوت، مرکز ارزگان دارد، به سلام‌وطندار می‌گوید که پس از تحولات سیاسی، هیچ یک از کارمندانش معاش نگرفته و کرایۀ ساختمان این دو مرکز نیز باقی مانده است. او می‌افزاید که شمار دانش‌آموزان نیز کاهش یافته و قرار است فعالیت مرکز آموزشی خود را متوقف کند.

در همین حال، شماری از دانش‌آموزان مرکزهای آموزشی خصوصی می‌گویند که به‌دلیل مشکلات اقتصادی، آموزش را رها کرده و برای امرار معاش به کارهای شاقه رو آورده‌اند.

سمیع‌الله، که پیش از این درس می‌خواند و اکنون در یک دکان خیاطی شاگردی می‌کند، می‌گوید: «به‌خاطر این که زیاد فیس می‌گرفت درس را رها کردم. حال به‌خاطر خانوادۀ خود کار می‌کنم. از مرکزهای آموزشی می‌خواهم که فیس کم بگیرند.»

با این حال، محمد آصف، رئیس اطلاعات و فرهنگ ارزگان، با آن‌که چالش اقتصادی مرکزهای آموزشی و مکتب‌های خصوصی در این ولایت را می‌پذیرد، اما می‌گوید که پیش از این به‌دلیل ناامنی، شهروندان فرزندان‌شان را در مکتب‌های خصوصی ثبت نام می‌کردند و اکنون که امنیت برقرار شده است، بیش‌تر دانش‌آموزان به مکتب‌های دولتی مراجعه می‌کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

براساس معلومات مسئولان، پیش از این حدود ۵۰ تا ۶۰ مرکز آموزشی خصوصی در ارزگان فعالیت داشتند؛ اما اکنون معلومات دقیق از آمار مرکزهای آموزشی بسته‌شده و فعال در این ولایت وجود ندارد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: