شماری از کشاورزان و باغ‌داران در غور، می‌گویند که با روش‌های امروزی مبارزه با بیماری‌ها و آفت‌های گیاهی آشنایی ندارند و برای ازبین‌بردن آفت‌ها، هنوز از روش‌های سنتی استفاده می‌کنند.

نظام‌الدین، یکی از باغ‌داران در غور، می‌گوید که در باره‌ی آفت‌های درختان و شیوه‌های مبارزه با آن‌ها معلومات کافی ندارد. به همین دلیل، از روش‌های سنتی مبارزه با آفت‌ها مانند ایجاد دود در میان درختان استفاده می‌کند.

به گفته‌ی او، استفاده از گیاه‌ آنغوزه نیز، شیوه‌ی دیگری‌ برای ازبین‌بردن کرم‌های ریشه‌ی درختان است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

در همین حال، کارشناسان امور کشاورزی در غور، می‌گویند که بیش‌تر کشاورزان و باغ‌داران این ولایت، روش‌های مؤثر استفاده از داروهای آف‌کش را نمی‌دانند و در بسیاری موارد، استفاده‌ی خودسرانه‌ی آن‌ها از داروهای کیمیایی، سبب آسیب‌زدن به محصولات کشاورزی و محیط ‌‌زیست می‌شود‌.

خدارحیم شیرزاد، کارشناس امور کشاورزی در غور، می‌گوید: «ما به خاطر کنترل امراض تقریباً سه نوع کنترل داریم؛ کنترل فیزیکی، کنترل بیولوژیکی و در قدم آخر، کنترل کیمیایی.»

به گفته‌ی او، وقتی شیوع بیماری افرایش یافت، زمان استفاده از دارو یا سم‌های ضدآفت فرا می‌رسد. شیرزاد می‌افزاید که در زمان سم‌پاشی، باید از وسایل حفاظتی استفاده شود و دُز دارو نیز باید درست و مناسب باشد.

کشاورزان در غور، می‌گویند که مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری این ولایت و مؤسسه‌های هم‌کار، در بخش آگاهی‌دهی با کشاورزان هم‌کاری نمی‌کنند. به همین دلیل، آن‌ها برای مبارزه با آفت‌ها، از روش‌های سنتی استفاده می‌کنند.

با این حال، مسئولان ریاست زراعت غور، می‌گویند که آن‌ها برنامه‌های آموزشی و راه‌نمایی‌های استفاده از دارو را برای کشاورزان و باغ‌داران این ولایت راه‌اندازی کرده‌ اند و در کنار آن، هر روز به مشکلات کشاورزان و باغ‌داران رسیدگی می‌کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

گل‌حضرت امینی، مدیر حفاظت از نباتات ریاست زراعت غور، می‌گوید؛ نمونه‌هایی را که کشاورزان به ریاست زراعت می‌آورند، بررسی و نوع آفت آن‌ها تشخیص داده می‌شود.

به گفته‌ی او، ریاست زراعت غور، روش‌های مبارزه با آفت‌ها و شیوه‌های استفاده از داروهای کیمیایی را به کشاورزان آموزش داده ‌اند.

مسئولان ریاست زراعت غور، می‌افزایند که آموزش‌های آن‌ها در استفاده از روش‌های درست داروهای ضدآفت،‌ سبب افزایش فرآورده‌های کشاورزی در این ولایت شده است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: