شورای امنیت سازمان ملل متحد، پنج‌شنبه، ۲۵ حوت، در نشست ویژه‌‌اش با اکثریت آرا، مأموریت دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) را برای یک ‌سال دیگر تمدید کرد. مأموریت سازمان ملل در افغانستان، در حالی تمدید می‌شود که امارت اسلامی، از سوی جامعه‌ی جهانی به رسمیت شناخته نشده؛ اما پس از روی‌کارآمدن آن نیز، هیئت معاونت سازمان ملل متحد، مانند پیش به مأموریتش در افغانستان ادامه داده است.

چه‌گونگی مأموریت یوناما و کارایی آن در افغانستان اما با انتقادهایی روبه‌رو است. طارق فرهادی، آگاه مسائل سیاسی، در باره‌ی ادامه‌ی فعالیت نمایندگی سازمان ملل متحد، به سلام‌وطندار می‌گوید: «یوناما یک وظیفه داشت که یک گفتمان ملی را به راه بیندازد؛ اما این کار را نکرده ‌است. در افغانستان تصمیم‌های مهم تنها توسط چند تن اتخاذ می‌شود؛ مانند تصمیم بسته‌کردن مکتب‌ها به روی دختران که این به یک گفتمان ملی نیاز داشت.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

در کنار این، سردار محمدرحمان اوغلی، سفیر پیشین افغانستان در اوکراین و آگاه مسائل سیاسی، نیز می‌گوید: «یوناما فرصت‌های زیادی را در افغانستان به باد فنا سپرد، این نهاد بیش‌تر یک نهاد معاش‌خور است و می‌کوشد وضعیت مردم افغانستان را به گونه‌ای نشان بدهد که بتواند وقت خود را تمدید کند و معاش زیادی را از مدرک معضل افغانستان به دست بیاورد. هنوز یوناما هیچ گونه مشکل مردم افغانستان را حل نکرده‌ است.»

این در حالی است که در یک ‌سال‌ پسین، یوناما در گزارش‌ها و اعلامیه‌های زیادی از وضعیت افغانستان به ویژه وضعیت حقوق بشری شهروندان، ابراز نگرانی و از روی‌کرد امارت اسلامی، انتقاد کرده است.

با این وجود، شماری از آگاهان باور دارند که تلاش‌ها و مأموریت سازمان ملل متحد در افغانستان در یک ‌سال پسین، برای بهبود وضعیت شهروندان، مؤثر نبوده ‌است. میرویس آشفته، دیگر آگاه مسائل سیاسی، در این باره می‌گوید: «تمامی کمک‌ها و هم‌کاری‌های سازمان ملل متحد در افغانستان، هم‌اکنون بسیار سیاسی شده ‌است. خیر این کمک‌ها به مردم نیازمند افغانستان نرسیده‌؛ بل خیر آن به حکومت امارت اسلامی رسیده ‌است.»

از سویی هم، امارت اسلامی با ستودن تمدید مأموریت یوناما، می‌گوید که انتظار دارد نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان، در راستای تعامل امارت اسلامی با سازمان ملل متحد، گام‌های مؤثرتری بردارد.

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

بلال کریمی، از معاونان سخن‌گوی امارت اسلامی، در گفت‌گو با سلام‌وطندار می‌گوید: «خواهان این هستیم که باید گام‌های نتیجه‌بخش برداشته شود، این که نمایندگی باشد نسبت به فعالیت‌نداشتن آن بهتر است. امیدواریم همه‌ی طرف‌ها حقیقت را درک کنند؛ چون با تعامل است که می‌شود مسائل را حل کرد.»

این در حالی است که شورای امنیت سازمان ملل متحد، از تشکیل یک تیم نظارتی از افغانستان نیز خبر داده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: