مسئولان در وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، می‌گویند که در یک ماه پسین، ۳۰ تن در نتیجه‌ی انفجار مهمات منفجرناشده و ماین‌های به‌جامانده از جنگ در سراسر افغانستان، کشته شده که بیش‌تر شان کودکان اند. مسئولان این وزارت، ناداری را عامل اصلی افزایش قربانیان مواد انفجاری به‌جامانده از جنگ عنوان می‌کنند.

نورالدین رستم‌خیل، رییس انسجام و هم‌آهنگی ماین‌پاکی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، می‌گوید: «در ماه مارچ، ۳۰ تن در اثر انفجار مواد به‌جامانده از جنگ، قربانی داشتیم که بیش‌تر آنان در ولایت‌های بدخشان، پروان،‌ غزنی و فاریاب بوده است.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید

ماین‌های به‌جامانده از جنگ، سال‌هاست که از شهروندان افغانستان قربانی می‌گیرد و از خود هزاران کشته، زخمی و معلول به جا گذاشته است؛ چالش و رنجی که تا کنون ادامه دارد. در یک هفته‌ی پسین، در بدخشان، غزنی و پروان، انفجار مهمات منفجرناشده به‌جامانده از جنگ، جان هشت کودک را گرفته است.

در همین حال، خانواده‌های شماری از قربانیان مواد انفجاری به‌جامانده از جنگ، از امارت اسلامی می‌خواهند که برای کاهش تلفات، کارزارهای آگاهی‌دهی عامه در پیوند به خطرهای این مواد را، در روستاها افزایش دهد.

نورالله، باشنده‌ی غزنی که چهار روز پیش مواد انفجاری به‌جامانده از جنگ جان یک برادرزاده‌اش را گرفته است، می‌گوید: «چهار روز پیش مواد انفجاری به‌جامانده از جنگ، جان یک کودک خانواده‌ی ما را گرفت و چهار کودک و خانم خانواده‌ی ما نیز در اثر انفجار این مواد زخمی شده اند. ما از امارت اسلامی می‌خواهیم که زمین‌های ملوث با مواد انفجاری را پاک‌سازی کند.»

سلام‌وطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید

احمد، باشنده‌ی بدخشان،‌ می‌گوید: «در نتیجه‌ی انفجار بمب دستی در بدخشان، دو کودک جان باخته و پنج تن دیگر زخمی شده اند. ما از انفجار ماین‌های منفجرناشده در منطقه‌ی ما، نگرانیم. از امارت اسلامی می‌خواهیم که کارزارهای آگاهی‌دهی عامه را برگزار کند.»

این در حالی است که صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، به تازگی گفته است که در یک هفته‌ی پسین، هشت کودک در اثر انفجار مواد به‌جامانده از جنگ در افغانستان کشته شده اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: