شماری از آگاهان مسائل سیاسی میگویند که فرمان تازۀ امارت اسلامی دربارۀ حجاب زنان، بر روابط جهان با افغانستان تأثیر منفی میگذارد و روند به رسمیتشناختن حکومت سرپرست را با مشکل روبهرو میکند.
روز گذشته وزارت امر به معروف و نهی از منکر فرمانی را صادر کرد که براساس آن زنان از این پس مکلف به رعایت حجاباند. این فرمان افزون بر اینکه با واکنشهای تُند جهانی روبهرو شده است، شماری از آگاهان مسائل سیاسی نیز به این باور اند که این فرمان بر آیندۀ حکومت امارت اسلامی و مردم افغانستان تأثیر منفی میگذارد.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
نورشاه نورانی، یک تن از آگاهان مسائل سیاسی، به سلاموطندار میگوید در وضعیت کنونی که امارت اسلامی به کمکهای جهانی و مشروعیت بینالمللی نیاز دارد، صدور این فرمان درست نیست.
او تأکید میکند که بهجای صدور فرمان دربارۀ حجاب زنان بهتر بود دربارۀ بازشدن مکتبهای دخترانه فرمان صادر میشد و این فرمان روی روند به رسمیتشناختن امارت اسلامی از سوی کشورهای جهان، تأثیر منفی میگذارد.
معینخان سمکنی، از دیگر آگاهان مسائل سیاسی نیز اجباریشدن حجاب و بستهماندن مکتبهای دختران بالاتر از صنف ششم را به نفع امارت اسلامی نمیداند و میگوید که چنین اقدامات بر روابط دیپلماتیک امارت اسلامی با جهان آسیب میرساند.
آقای سمکنی بر برگزاری نشست عالمان کشورهای اسلامی در زمینۀ حجاب و روند آموزش زنان تأکید میکند و میافزاید که امارت اسلامی باید بهجای وضع محدودیت بر زنان و حجاب اجباری، بر ایجاد زمینۀ کاری و رفع چالشهای اقتصادی مردم بپردازد.
خواستیم دیدگاه مسئولان امارت اسلامی را نیز در این باره داشته باشیم؛ اما موفق نشدیم.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
پیش از این نیز وضع محدودیتها بر زنان و دختران از سوی امارت اسلامی و ایجاد ممنوعیتهایی در اجتماع به آنان، سبب واکنشهای بسیاری در داخل و بیرون از کشور شده است. تأمین حقوق اساسی زنان از خواستههای اصلی جامعۀ بینالمللی بهعنوان شرطی برای به رسمیتشناختن امارت اسلامی مطرح شده است.
دفتر هیٲت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما، نیز در واکنش به فرمان امارت اسلامی دربارۀ اجباریبودن حجاب زنان گفته است که این تصمیم تعامل حکومت سرپرست را با جامعۀ جهانی مشکلتر میسازد.