دستکم یک هفته پیش کمیسیون تماس با شخصیتهای افغان به ریاست شهابالدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پترولیم آغاز به کار کرد، اما ایجاد این کمیسیون از سوی شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان، فریب و سطح آن کوچک خوانده شده است.
احسان نیرو، سخنگوی مارشال عبدالرشید دوستم، از بنیانگذاران این شورا، به سلاموطندار میگوید که این کمیسیون تاکنون تماس مستقیم با آنان نداشته است. او این کمیسیون را در حدی نمیداند که بتواند با تمام شخصیتهای سیاسی روی چالشهای موجود در کشور و نظام گفتوگو کند.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
احسان نیرو میافزاید: «ایجاد اینگونه کمیسیون نتیجه نمیدهد، مسائل افغانستان با یک کمیسیونی با این سطح حل نمیشود، ما خواهان بحث پیرامون فراگیری حکومت، حقوق زنان، آزادی بیان و چهگونهگی نظام حکومت هستیم و این کمیسیون برای بحث پیرامون چنین مسائل خیلی کوچک است و در سطح مذاکره در مورد مسائل بزرگ نیست.»
از سویی هم، طارق فرهادی، آگاه مسائل سیاسی، نیز ماهیت این کمیسیون را بر سازش سیاسی در کشور مؤثر نمیداند و هدف از ایجاد آن را گرفتن بیعت برای امارت اسلامی میداند.
او میافزاید: «کمیسیون تماس، ماهیت کمیسیون تماس را ندارد. حکومت سرپرست آمادهگی ندارد که در افغانستان کسانی که انگیزۀ سیاسی در مغایرت با خودشان دارند را بپذیرد. حکومت سرپرست خواهان بیعت همه است.»
با این همه، کمیسیون تماس با شخصیتهای افغان از برقراری تماس با دهها چهرۀ سیاسی و نظامی حکومت پیشین خبر میدهد. احمدالله وثیق، سخنگوی این کمیسیون، به سلاموطندار میگوید که در اثر کارکردهای آنان شماری از سیاستگران و نظامیان حکومت پیشین، برای برگشت به کشور اعلام آمادهگی کردهاند.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
وثیق میافزاید: «کمیسیون با مقامهای بلندپایۀ حکومت سابق در سطح والیان و معینان و همچنان در بخش نظامی در سطح قومندانان/فرماندهان و جنرالان/ژنرالان گفتوگو کرده است و یک تعداد آنان اعلام آمادهگی کردهاند که به کشور برگردند.»
گفتنیست که شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان با پخش اعلامیهیی ایجاد کمیسیون تماس با شخصیتهای افغان از سوی حکومت سرپرست را، اقدام فریبکارانه خوانده است. با آنکه یک هفته از ایجاد این کمیسیون میگذرد، تاکنون تنها از برگشت سیدانتظار خادم خبر داده شده است.