وارث حسرت، گردانندۀ برنامه‌های سیاسی و اسلم حجاب، گزارش‌‌گر اقتصادی تلویزیون خصوصی آریانانیوز، پس از چاشت روز گذشته از دروازۀ ورودی این رسانه در شهر کابل توسط نیروهای استخبارات امارت اسلامی بازداشت شده‌اند. بازداشت این دو خبرنگار، واکنش‌‌های داخلی و بین‌المللی و نهادهای پشتی‌بان خبرنگاران و رسانه‌ها را برانگیخته‌ است.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما، با نگرانی دربارۀ وضع محدودیت علیه رسانه‌ها و آزادی بیان در افغانستان، از امارت اسلامی خواسته است که علت بازداشت دو خبرنگار آریانانیوز را روشن کند. یوناما امروز در توییترش تأکید کرده است که امارت اسلامی به حقوق شهروندان افغانستان احترام بگذارد.

در همین حال، سازمان عفو‌ بین‌الملل هم بازداشت دو خبرنگار آریانانیوز توسط نیروهای استخبارات امارت اسلامی را «خودسرانه و غیرقابل توجیه» خوانده و خواستار رهایی آنان شده‌ است. این سازمان در توییترش نوشته که چنین حمله‌های فزاینده‌ علیه آزادی رسانه‌ها، تهدید جدی برای حق آزادی بیان است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

عفو‌ بین‌الملل تصریح کرده است که امارت اسلامی باید بی‌قیدوشرط و فوری خبرنگاران آریانانیوز را رها کند. این سازمان در ادامه نوشته است که امارت اسلامی در حالی به بازداشت معترضان، مدافعان حقوق بشر و روزنامه‌نگاران ادامه می‌دهد که هفتۀ گذشته با برخی کشورهای غربی در اسلو دربارۀ وضعیت بشردوستانه در افغانستان گفت‌وگو کردند.

سازمان عفو بین‌الملل تأکید کرده است: «جامعۀ بین‌المللی باید از امارت اسلامی بخواهد که به نقض حقوق بشر پایان بدهد و آن‌ها را پاسخ‌گو نگه‌دارد.» نهاد پشتی‌بان رسانه‌های آزاد افغانستان یا نی، هم خواستار رهایی این دو خبرنگار شده است.

خانۀ آزادی بیان نیز بازداشت اسلم حجاب و وارث حسرت را خلاف موازین جهانی حقوق بشری و آزادی بیان دانسته و از امارت اسلامی خواسته است که فوری آنان را رها کند و بیش‌تر از این آزادی بیان را سرکوب نکند. این نهاد از دیگر نهادهای پشتی‌بان آزادی بیان و جامعۀ جهانی هم‌چنان خواسته است که جلو سرکوب نظام‌مند/سیستماتیک رسانه‌ها و خبرنگاران افغانستان را بگیرند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

شماری از خبرنگاران نیز با ابراز نگرانی از وضعیت کنونی می‌گویند که آزادی رسانه‎‌ها در حاکمیت امارت اسلامی بسیار محدود شده است و آنان در وضعیت سخت و سانسور کار می‌کنند.

با این حال، میر علی‌اصغر اکبرزاده، عضو فدراسیون ژورنالیستان افغانستان، از مسئولان امارت اسلامی می‌خواهد که یک کارشیوۀ/طرزالعمل درست آماده کند تا خبرنگاران بدانند که خط سرخ امارت اسلامی چه ‌است.

تاکنون علت بازداشت این دو خبرنگار روشن نیست و مقام‌های امارت اسلامی هم هنوز در این باره چیزی نگفته‌اند. خواستیم در پیوند به بازداشت این دو خبرنگار دیدگاه سخنگویان امارت اسلامی را داشته باشیم؛ اما آنان به تماس‌های ما پاسخ ندادند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: