همزمان با فرارسیدن عید سعید اضحا، شماری از پزشکان، میگویند که به دلیل افزایش استفاده از گوشت گوسفند و گاو در روزهای عید و تماس شهروندان با حیوانات، احتمال دارد بیماری تب کانگو افزایش یابد.
فرید رفیعی، متخصص داخلهی عمومی، میگوید که تب کانگو، یک بیماری ساری است و به همین دلیل، نیاز است که شهروندان آگاهی شان را از این بیماری بیشتر کنند. به گفتهی او، پیش از این نیز، واقعهی زیادی از ابتلا به تب کانگو در افغانستان ثبت شده و بایستی به گونهی جدی برای پیشگیری از ابتلا به آن تلاش شود.
رفیعی میافزاید: «منبع این بیماری، حیوانات است. یک نوع کنه انتقالدهندهی این بیماری به افراد است. وقتی فردی با گوشت حیوانات آلوده در تماس باشد، ویروس داخل بدن میشود. فردی که به این بیماری مبتلا میشود، تب دارد، سردرد میشود دلبدی پیدا میکند.»
سلاموطندار را در تویتر دنبال کنید
حبیبالله ادیب، پزشک دیگری، میگوید که برای پیشگیری از ابتلا به تب کانگو، نیاز است که قصابهای شهر کابل، هنگام کشتن حیوانات، توصیههای بهداشتی را رعایت کنند. «وقتی ما شرایط درست ذبح را مراعات نکنیم، خطر مبتلاشدن به این بیماری بسیار زیاد است. کسانی که حیوانات را ذبح میکنند، باید از دستکش و ماسک استفاده کنند. حیوانات مشکوک به این بیماری باید ذبح نشود.»
از سویی هم، شمار ی از باشندگان پایتخت، میگویند که برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کانگو، تلاش دارند در روزهای عید از گوشت کمتر استفاده کنند.
ویساحمد، باشندهی مکروریان شهر کابل، میگوید: «این یک بیماری خطرناک است. ما در شرایطی استیم که اگر بیمار شویم، توان تدوای را هم نداریم. باید بسیار احتیاط کنیم وقتی گوشت را میخریم، خوب سرخ کنیم. کشتارگاهها باید از مرکز شهر دور باشد تا این بیماری انتقال نکند.»
وحید، باشندهی تایمنی نیز، میگوید: «برای این که در این هوای گرم، به تب کانگو گرفتار نشویم، تلاش میکنیم که کمتر از گوشت گوسفند و دیگر حیوانات استفاد کنیم.»
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
از سویی هم، شماری از قصابان در شهر کابل، میگویند که در هنگام ذبح حیوانات توصیههای بهداشتی را رعایت میکنند.
عبدالمتین، قصاب در شهرنو کابل، میگوید: «گوسفند، وقتی ذبح میکنیم از دستکش و ماسک استفاده میکنیم. در وقت خرید گوسفند هم، متوجه استیم که گوسفند تب نداشته باشد، کنه نداشته باشد. ما گوسفند را برای ذبح به کشتارگاهها میبریم، تمام قصابها باید این مسله را رعایت کنند چون خطرناک است.»
بر اساس آخرین آمار ارائهشده از سوی وزارت صحت عامه، در چنده ماه گذشته، ۱۰۶ رویداد بیماری تب کانگو در افغانستان ثبت شده و هفت تن در اثر ابتلا به این بیماری، جان باخته است.