سلام‌وطندار برای بررسی ابتلای جوانان به بیماری‌های مرتبط به افزایش سن، گفت‌وگویی را با ۲۹ جوان پسر و دختر و پنج پزشک متخصص داخله‌ی عمومی و قلبی انجام داده که نتیجه‌ی آن نشان می‌دهد بیماری‌هایی چون پوکی استخوان، اضافه‌وزن، چربی ‌خون، دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی عروقی در میان جوانان رو به افزایش است.

از میان ۲۹ جوان گفت‌وگوشونده در این گزارش، ۱۶ تن گفته که پس از انجام آزمایش‌ها دریافته اند که به دلیل نداشتن رژیم غذایی سالم و فعالیت فزیکی، به چربی‌ خون و اضافه‌وزن دچار شده اند.

سهیلای ۳۲ساله، که از سه سال به این سو به بیماری چربی ‌خون دچار شده، می‌گوید به دلیل داشتن رژیم غذایی پرچرب به چربی‌ خون مبتلا شده است. او می‌افزاید: «در نخست متوجه‌ی غذا نبودم و غذا‌های مضر می‌خوردم؛ وقتی مشکلم زیاد شد پیش داکتر/پزشک رفتم؛ پزشک گفت دچار چربی‌ خون شدی و باید نوعیت غذای خود را تغییر دهی.»

حسین جعفری ۲۱ساله، می‌گوید که از دو سال به این سو دچار اضافه‌وزن شده است. «غذا‌هایی که می‌خورم، می‌دانم سبب می‌شود که اضافه‌وزن بگیرم. از طرف شب نان نمی‌خورم، میوه می‌خورم یا ترکاری.»

سه تن از جوانان گفت‌وگوشونده در این گزارش، گفته که از چند سال به این سو به بیماری‌های قلبی عروقی دچار شده اند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

تمنا که ۲۶ سال دارد، می‌گوید که پس از افزایش چربی ‌خونش به بیماری قلبی‌ عروقی مبتلا شده است. «داکتر/پزشک برایم گفت که در غذاهایی که می‌گیری باید احتیاط کنی. در گذشته ورزش می‌کردم؛ اما پس از بسته‌شدن باش‌گاه‌های ورزشی به روی دختران، ورزش نمی‌کنم.»

ذبیر‌احمد که به بیماری قلبی عروقی مبتلا است نیز، می‌گوید: «خیلی رنج می‌برم؛ پس از معاینه‌های زیادی که انجام دادم مشخص شد که دلیلش استرس و خواب نامنظم من است، داکتر/ پزشک برایم تقسیم‌اوقات منظم خواب و غذا را ارائه کرد.»

از میان ۲۹ جوان گفت‌وگوشونده، هفت تن گفته اند که به پوکی استخوان دچار شده اند؛ بیماری که کم‌بود کلسیم در بدن، نداشتن فعالیت‌ ورزشی و استفاده از نوشابه‌های گازدار، از دلیل‌هایی ابتلا به آن دانسته می‌شود.

هدیه که از چندی به این سو دچار پوکی استخوان شده است، می‌گوید: «دو سال می‌شود که استخوان‌درد دارم، پس از معاینه، داکتر/ پزشک گفت که پوکی استخوان و کم‌بود کلسیم داری؛ از نوشابه‌های گازدار زیاد استفاده می‌کردم.»

سمیه بارکزی که ۲۸ سال دارد، می‌گوید که به دلیل داشتن پوکی استخوان حرکت‌کردن برایش دشوار شده است. «استخوان‌ها و مفصل‌هایم صدا پیدا کرده؛ چندین بار پیش داکتر/ پزشک رفتم؛ اما فایده نکرد. پزشک می‌گوید که کلسیم بدنت کم شده به همین خاطر دچار پوکی استخوان شدی.»

در کنار دیگر عامل‌ها، وراثت نیز نقش عمده در ابتلای افراد به بیماری‌ها از جمله دیابت دارد؛ چنان که سه تن از گفت‌وگوشوندگان گفته به دلیل داشتن سابقه‌ی خانوادگی به بیماری دیابت نوع ۲ دچار شده اند.

دیابت نوع ۲ که در گذشته به عنوان دیابت بزرگ‌سالان شناخته می‌شد؛ نوعی بیماری است که با افزایش قند خون، مقاومت به انسولین و کم‌بود نسبی انسولین مشخص می‌شود. افزایش تشنگی، خستگی و کاهش وزن، از نشانه‌های برجسته‌ی این بیماری است.

مهریه‌ی ۲۴ساله، می‌گوید که پس از مادرش او نیز به دیابت نوع ۲ دچار شده است. «تاریخچه‌ی خانوادگی داریم؛ مادرم دیابت داشت. سه سال می‌شود که کوشش می‌کنم کنترل کنم؛ نظر به مشورت داکتر/ پزشک هر ماه شکر خود معاینه و داروهایی که می‌گوید استفاده می‌کنم.»

مدیحه‌ی ۲۱ساله که او نیز به دیابت نوع ۲ دچار است، می‌گوید: «این بیماری را از مادرم و مادر‌بزرگم گرفتم. مجبور استم از یک روش غذایی خاص استفاده کنم. ورزش هم گاهی وقت‌ها انجام می‌دهم.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

شماری از پزشکان، نداشتن رژیم غذایی سالم، وراثت، استفاده از دخانیات، پایین‌بودن مقاومت بدن و ورزش‌نکردن را از عامل‌های اصلی ابتلای جوانان به بیماری‌ها بر‌می‌شمارند.

مجیب سروی، متخصص داخله‌ی عمومی، می‌گوید که بیماری‌های مرتبط به افزایش سن در میان جوانان رو به افزایش است. « در میان جوانان بیماری‌های مانند فشار بلند، شکر و دیگر بیماری‌ها افزایش یافته است. شماری از بیماری‌ها نباید در میان جوانان دیده شود مانند بیماری‌های تصلب شریان‌ها، بیماری‌های قلبی وعایی، التهاب مفصل، پوکی استخوان، فشار بلند خون، سرطان، شکر نوع ۲ و شماری از بیماری‌های دماغی.»

فاطمه سحر، پزشک داخله‌ی قلبی، می‌گوید که جوانان با گرفتن رژیم غذایی سالم، ورزش‌کردن و کنارگذاشتن دخانیات می‌توانند از ابتلا به بیماری‌ها پیش‌گیری کنند. او می‌افزاید: «روزانه ما بیمارانی انجوگرافیک و انجوپلاستیک در شفاخانه داریم در حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد را جوانان تشکیل می‌دهند؛ وقتی سن شان را پرسان می‌کنیم، پایین است؛ جوانان از سگرت استفاده می‌کنند، وزن شان خیلی زیاد است ورزش نمی‌کنند، فعالیت فزیکی درست ندارند به همین دلیل به بیماری مبتلا می‌شوند.»

با این همه، شرافت زمان امرخیل، سخن‌گوی وزارت صحت عامه، می‌گوید که آمار مشخصی از ابتلای جوانان به بیماری‌های مرتبط به افزایش سن وجود ندارد.

افزون بر نداشتن فعالیت منظم ورزشی، دریافت‌نکردن رژیم غذایی سالم و وراثت، ناخوشی‌های روانی، قرارگرفتن در محیط‌های پراسترس و ناداری نیز در ابتلای جوانان به بیماری‌ها تأثیرگذار است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: