شماری از باشندهگان کاپیسا که تجربۀ ابتلا به ویرس کرونا را دارند، پس از بهبودی و سپریکردن این بیماری، از اثرها و عارضههای آن شاکی و نگراناند.
امید رسا، باشندۀ کاپیساست. او که ۳۰ سال عمر دارد و ۵ ماه پیش به کرونا مبتلا شده بود، میگوید که دورۀ بیماری را در انزوای خانهگی و رعایت توصیههای بهداشتی سپری کرده و بهبود یافته است.
او میگوید: «بعد از ابتلا به کرونا در خانه خود را قرنطینه کردم. هرچند با درد دستوپنجه داشتم، اما به پیام داکتران/پزشکان توجه میکردم و از چیزهای توصیهشده بهخاطر خوردن استفاده میکردم. حال خوب شدهام، اما از درد عضلات و گاهی سردردی رنج میبرم. بیشتر به رسانهها گوش میدادم تا از تجربیات دیگران و پیامهای بهداشتی استفاده کنم.»
از سوی هم، عبدالوارث افغان، باشندۀ ولسوالی نجراب کاپیسا که پس از ابتلا به کرونا در شفاخانۀ کووید ۱۹ این ولایت بستری و صحتیاب شده است، عارضههای پس از این بیماری را ضعف جسمانی، خستهگی زودرس و ضعف حس بویایی و چشایی توصیف میکند.
با این حال، عبدالمطلب حامد، مسئول شفاخانۀ کووید ۱۹ کاپیسا در گفتوگو با خبرنگار رادیو نجراب از وجود امکانات کافی و کادر پزشکی مجرب در این شفاخانه اطمینان میدهد.
آقای حامد میافزاید: «افرادی که در منزلشان تداوی شدهاند، با مشکلات کمبود آکسیجن، عدم رعایت موارد بهداشتی و زود مبتلاشدن دیگران به این ویروس روبهرو بوده. در حالی که مرکز کووید ۱۹ کاپیسا امکانات خوبی از بهر تداوی افراد مصابشده به کرونا را در اختیار دارد که افراد تداویشده در شفاخانه به مراتب اثرات منفی کمی پس از تداوی در شفاخانه نسبت به خانه احساس میکنند و راههای وقایوی و حفظالصحه مثل استفاده از ماسک، شستن دستها و اهتمامات صحی که همهروزه در جاهای مختلف پخش و نشر میشود. درصورت که مراعات بکنند، مطمین هستم که از ویروس کرونا، از افزایش موج دوم و مخصوصاً از شیوع موج سوم ویروس کرونا در جامعه جلوگیری میکنند.»
بر بنیاد آمار ریاست صحت کاپیسا، از آغاز گسترش ویروس کرونا در این ولایت تاکنون، از بیش از ۳ هزار و ۲۱۱ تن آزمایش کرونا گرفته شده است که از این میان ۶۱۰ مورد آن مثبت، ۵۵۵ مورد بهبودیافته و ۲۶ مورد فوتی بوده است.
رادیو نجراب_ولایت کاپیسا
این گزارش با حمایت مالی اتحادیه اروپا تولید شده است. محتوای آن تنها به عهدۀ رادیو نجراب بوده و انعکاسدهندۀ دیدگاه اتحادیه اروپا نمیباشد.