Asset 1SWN

گزارش کانگرس: آمریکا باید برنامۀ خروج کامل نیروها را از افغانستان عقب بیاندازد

NATO solders walk towards a Chinook helicopter after a ceremony at a military academy on the outskirts of Kabul, Afghanistan, Tuesday, June 18, 2013. Afghan forces have taken over the lead from the U.S.-led NATO coalition for security nationwide, Afghanistan President Hamid Karzai announced in the significant milestone in the 12-year war. (AP Photo/Rahmat Gul)

گزارشی که به سفارش کانگرس آمریکا تهیه شده به ادارۀ جوبایدن توصیه می‌کند که ایالات متحده باید برنامۀ خروج کامل نیروهای را از افغانستان عقب بی‌اندازد، مهلت ماه می را کنار بگذارد و به ‌جای آن کاهش سربازان را تنها در صورتی انجام دهد که اوضاع امنیتی در این کشور، بهتر شود.

در این گزارش زیر نام «گروه مطالعه افغانستان» آمده است که خروج شتاب‌زدۀ تمامی سربازان آمریکایی از افغانستان در این مقطع می‌تواند به جنگ داخلی، بی‌ثبات‌شدن منطقه و احیای تهدیدهای القاعده بیانجامد.

جنرال جوزف دانفورد، رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش آمریکا که ریاست گروه مطالعه افغانستان را به عهده دارد روز گذشته (چهارشنبه، پانزدهم دلو/بهمن) در نشستی با خبرنگاران، افغانستان را کشور دارای «دولت شکننده» خواند و گفت که گفت‌وگوهای صلح یک فرصت واقعی را برای رسیدن به یک راه‌حل مسالمت‌آمیز، پایان دادن جنگ در افغانستان ایجاد کرده است.

او افزود که این گزارش در اختیار دست‌یاران جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا از جمله زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ ایالات متحد برای صلح افغانستان قرار گرفته که آن را مفید یافته‌اند.

گروه مطالعه افغانستان در ماه دسمبر سال ۲۰۱۹ توسط کانگرس آمریکا ایجاد شد تا پیشنهادهایی را در پیوند به پالیسی ایالات متحده در برابر موضوع صلح افغانستان تهیه کند. این گروه در ماه اپریل ۲۰۲۰ به کار آغاز کرد و روز گذشته گزارش خود را نشر کرد.

در این گزارش آمده است که برای رسیدن به یک نتیجۀ قابل پذیرش گفت‌وگوهای صلح افغانستان، باید فرصت و زمان کافی به روند صلح داده شود و برای این کار، تلاش‌های بی‌درنگ دیپلوماتیک به خاطر تمدید مهلت کنونی خروج سربازان آمریکایی از افغانستان یعنی در ماه می ام‌سال، باید آغاز شود.

گزارش گروه مطالعه افغانستان اما افزوده که اگر طالبان تمدید زمان خروج نیروهای آمریکایی پس از اول ماه می را نپذیرند، امکان دارد به فرآیند نوپای صلح پایان دهد.

بر بنیاد توافق‌نامۀ صلح دوحه میان آمریکا و طالبان، این گروه باید حملات به نیروهای آمریکایی را متوقف کند، سطح خشونت‌ها در افغانستان را به شدت کاهش دهد، و گفت‌وگوهای صلح با دولت افغانستان را پیش ببرد. آمریکا در مقابل وعده داده است که به تدریج از شمار نیروهای خود در افغانستان بکاهد و تا ماه می ۲۰۲۱ آن‌ها را به گونۀ کامل خارج کند.

در حال حاضر ۲۵۰۰ سرباز آمریکایی در افغانستان باقی مانده‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
اخبار و تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام