با ریزش نخستین برف در برخی از مناطق کوهستانی بدخشان، نگرانی از کم‌بود مواد غذایی و افزایش دشواری‌های زنده‌گی مردم در مناطق سردسیر و جاهایی که راه‌های مواصلاتی‌شان در فصل زمستان بسته می‌شود، بیش‌تر شده است.

باشنده‌گان مناطق مرزی بدخشان می‌گویند که ام‌سال هم‌زمان با نزدیک‌شدن فصل زمستان و بسته‌شدن راه‌های مواصلاتی، نگرانی از کم‌بود جدی مواد غذایی و امکانات اولیۀ زنده‌گی در این مناطق افزایش یافته است.

در سال‌های گذشته حکومت به‌دلیل بسته‌شدن راه‌های مواصلاتی، ذخایر مواد غدایی و غیرغذایی را برای پاسخ‌دهی به روی‌دادهای احتمالی و رفع نیازمندی‌های مردم به مواد غذایی ایجاد و در فصل زمستان به مشکلات مردم رسیده‌گی می‌کرد. از سوی دیگر، باشنده‌گان مناطق مرزی بدخشان بخش بزرگی از نیازمندی‌های زنده‌گی‌شان را از طریق دست‌رسی به بازارهای تاجیکستان یا انتقال مواد غذایی و دارو از راه تاجیکستان برطرف می‌کردند که با بسته‌شدن این مرز، نگرانی‌ها از خطر بروز دشواری‌های جدی در این مناطق بیش‌تر شده است.

اما ام‌سال ذخایر احتیاطی مواد غذایی در مناطقی که راه‌های مواصلاتی‌شان بسته می‌شود، خالی‌ست و مردم نگران‌اند که در فصل زمستان و با بسته‌شدن راه‌ها در اثر ریزش برف، با دشواری‌های بی‌پیشینه‌یی روبه‌رو خواهند شد.

عبدالصبور، باشندۀ ولسوالی مایمی بدخشان می‌گوید که هم‌اکنون بهای مواد غذایی در بازارهای محلی نسبت به سال گذشته نزدیک به دو برابر افزایش یافته است و با بسته‌شدن راه‌های انتقالاتی و مواصلاتی احتمال کم‌بود جدی مواد غذایی در این مناطق دورافتادۀ بدخشان وجود دارد.

سلام‌وطندار را در اینستاگرام دنبال کنید

نصرالدین، باشندۀ ولسوالی خواهان بدخشان می‌گوید که در سال‌های گذشته مردم و تاجران محلی مواد غذایی و دیگر نیازمندی‌های باشنده‌گان این مناطق را از ولایت‌ کندز خریداری می‌کردند و از طریق مرز تاجیکستان به این مناطق می‌آوردند، اما ام‌سال مرزهای تاجیکستان به‌روی باشنده‌گان مناطق مرزی بدخشان بسته است و با بسته‌شدن راه‌های مواصلاتی، دشواری‌های مردم بیش‌تر و میزان دست‌رسی آنان به مواد غذایی در بازارهای محلی به شدت محدود خواهد شد که این مسأله افزایش بهای مواد اولیه را به‌دنبال خواهد داشت و خطر بروز فاجعۀ کم‌بود مواد غذایی در این مناطق دور از احتمال نیست.

در سال‌های گذشته باشنده‌گان مناطق مرزی بدخشان می‌توانستند بیمارانی را که در مرکزهای صحی این مناطق قابل درمان نبودند، برای دریافت خدمات پیش‌رفتۀ صحی به تاجیکستان انتقال دهند؛ اما ام‌سال این سهولت‌ها دیگر در دست‌رس باشنده‌گان این مناطق وجود ندارد.

این باشندۀ ولسوالی خواهان بدخشان از مسئولان امارت اسلامی در این ولایت می‌خواهد که به دشواری‌های باشنده‌گان این مناطق توجه جدی داشته باشند و از تمامی امکانات حکومتی و منابع غیردولتی استفاده و به نیازمندی‌های آنان رسیده‌گی کنند.

مسئولان امارت اسلامی در بدخشان اما می‌گویند که تلاش‌ها برای رفع نیازمندی‌های باشنده‌گان مناطق مرزی این ولایت و پاسخ‌دهی به دشواری‌های آنان، جریان دارد و در دستور کار آن‌هاست و از راه‌های مختلف تلاش می‌کنند به مشکلات مردم این مناطق رسیده‌گی شود.

در روزهای گذشته، مولوی امان‌الدین منصور، والی امارت اسلامی برای بدخشان به ولسوالی‌های مرزی این ولایت از جمله شغنان و خواهان سفر کرده، دشواری‌های مردم را بررسی و به آنان اطمینان داده است که از طریق نهادهای کمک‌کننده به مشکلات آن‌ها رسیده‌گی می‌کنند.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

در همین حال، معزالدین احمدی، سرپرست ریاست اطلاعات و فرهنگ بدخشان می‌گوید که آن‌ها نگرانی‌ها و دشواری‌های مردم را از نزدیک شنیده و برای رفع نگرانی‌های آنان و پاسخ‌دهی به دشواری‌های باشنده‌گان مناطق مرزی این ولایت، اقداماتی را روی‌دست گرفته‌اند.

آقای احمدی می‌افزاید که با نهادهای کمک‌کنندۀ غیردولتی ملی و بین‌المللی، صحبت کرده است و این نهادها تعهد کرده‌اند که به مشکل کم‌بود مواد غذایی و رسیده‌گی به قربانیان روی‌دادهای احتمالی در فصل زمستان و زمانی که راه‌های مواصلاتی بسته می‌شوند، برنامه دارند و به مشکلات مردم رسیده‌گی می‌کنند.

باشنده‌گان مناطق مرزی بدخشان اما می‌افزایند که در صورت بسته‌ماندن مرز تاجیکستان، آنان ادامۀ امید به زنده‌گی را در این مناطق از دست می‌دهند؛ زیرا به گفتۀ آنان همه‌ساله به‌دلیل بسته‌شدن طولانی‌مدت راه‌های مواصلاتی تا مرکز بدخشان برای حداقل شش ماه، مواد غذایی و دست‌رسی به خدمات صحی را از طریق کشور تاجیکستان در پی برنامۀ هم‌کاری‌های مرزی تأمین می‌کردند.

از سویی هم، مسئولان امارت اسلامی در بدخشان می‌گویند که تلاش می‌کنند با بهبود روابط با مقام‌های تاجیکستان از خاک آن کشور نیز برای رسیده‌گی به نیازهای اولیۀ مناطق مرزی این ولایت استفاده کنند.

شش ولسوالی مرزی بدخشان که در سواحل دریای آمو قرار دارند، راه‌های مواصلاتی‌شان از ماه‌های عقرب و قوس به‌دلیل ریزش برف بسته می‌شود و این راه‌بندی‌‌ها برای ماه‌ها ادامه می‌یابد. از سوی دیگر، این مناطق از ساحات حادثه‌خیز بدخشان هستند و همه‌ساله وقوع روی‌دادهایی چون لغزش زمین، برف‌کوچ و سردی شدید هوا از باشنده‌گان این مناطق قربانی می‌گیرد.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: