خانوادههای شماری از افراد معتاد به مصرف مواد مخدر که در شفاخانهی «فینکس» بستری اند، با گلایه از رفتار نادرست کارمندان صحی این شفاخانه، میگویند افرادی که به مصرف مخدر معتاد نیستند، نیز برای درمان به این شفاخانه آورده میشوند. به گفتهی آنان، در این شفاخانه سیستم شناسایی افراد معتاد به مصرف مواد مخدر وجود ندارد.
محمدقسیم، باشندهی پروان، میگوید: «کارمندان صحی با معتادن رفتار مناسب ندارند. یک فرزندم در شفاخانهی معتادان بستری است و من برای آگاهی از احوال او، برادرش را به شفاخانهی فینکس فرستادم، نگهبانها او را هم به شفاخانه برده اند که او هم معتاد است؛ در حالی که او معتاد نیست.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
فریدالله، باشندهی کابل، نیز با گلایه از رفتار نامناسب کارمندان صحی شفاخانهی فینکس، میگوید که بیماران بیشتر به جای درمانشدن، لتوکوب میشوند. او میافزاید: «رفتار کارمندان صحی مناسب نیست و بیماران معتاد را بیشتر لتوکوب میکنند که حتا برخی بیماران معتاد زیر لتوکوب آنان میمیرند.»
همین گونه، قسیم قطره، دیگر باشندهی کابل، میگوید که بهداشت در شفاخانهی فینکس، رعایت نمیشود. او میافزاید: «در شفاخانهی فینکس به موارد بهداشتی توجه نمیشود و به دلیل کمتوجهی، جای خواب شان میکروبی میشود.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
در همین حال، مسئولان در وزارت صحت عامه، با رد این شکایتها میگویند که زمینهی بهتر درمان برای معتادان در شفاخانهی فینکس فراهم شده است. شرافت زمان امرخیل، سخنگوی وزارت صحت عامه، میگوید: «داکتران/پزشکان و کارمندان صحی به بیماران به خوبی رسیدگی میکنند. مراحل درمان نیز متفاوت است و به همین دلیل بیماران معتاد شکایت دارند.»
به تازگی، دفتر جرایم و مواد مخدر سازمان ملل متحد، اعلام کرده است که ۲۴ مرکز درمانی ویژهی ترک اعتیاد را در سراسر افغانستان زیر پشتیبانی قرار میدهد و طی این برنامه، مواد غذایی، وسایل گرمایشی، مواد بهداشتی و داروی مورد نیاز این مرکزها را، فراهم میکند.