در شهر گردیز، مرکز ولایت پکتیا و ولسوالی‌های آن، مناطقی وجود دارد که به‌دلیل نبود مکتب یا دورافتاده‌گی، دختران از آموزش و مکتب‌رفتن محروم شده‌اند.‌ اما با هم‌کاری مؤسسۀ «پاملرنه» یا «Care» در مناطق دورافتادۀ شهر گردیز به دختران محروم از مکتب صنف‌های درسی ایجاد شده است.

مسئولان ریاست معارف پکتیا می‌گویند که این ۵۰ صنف درسی ایجادشده مؤثر بوده است و در آن‌ها حدود یک‌هزار و ۴۰۰ دختر سرگرم آموزش‌اند.

شاه‌‌رحمان حذیفه، سخنگوی ریاست معارف پکتیا، می‌گوید که مؤسسۀ پاملرنه و شوراهای روستاها از این صنف‌ها نظارت می‌کنند. او می‌افزاید که با هم‌کاری مؤسسۀ پاملرنه در سه ولسوالی سیدکرم، احمدابا و گرده‌سیرَی بیش از ۴۰ صنف درسی ایجاد شده است و دختران در این صنف‌ها سرگرم آموزش‌اند.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

به گفتۀ سخنگوی ریاست معارف پکتیا، تلاش‌ها جریان دارد تا در دیگر ولسوالی‌های این ولایت نیز چنین صنف‌ها ایجاد شود. او می‌گوید: «صنف‌هایی که از سوی مؤسسۀ پاملرنه برای آموزش دختران ایجاد شده‌، در راستای ارتقای سطح آموزش دختران خیلی مؤثر بوده و با ایجاد این صنف‌ها سطح دانش دختران ارتقا یافته است.»

در همین حال، شماری از دخترانی که از این صنف‌های آموزشی بهره‌مند شده‌اند، از دیگر خانواده‌ها می‌خواهند که در راستای آموزش دختران‌شان تلاش کنند.

سعدیه، یک تن از این دانش‌آموزان، می‌گوید: «وقتی این صنف‌ها نبود، ما از درس محروم بودیم. حالا خیلی خوش‌حالیم که این صنف‌ها ایجاد شده‌اند، حالا دختران با خوش‌حالی به صنف‌های درسی حضور می‌یابند.»

ثنا، یک تن دیگر از این دانش‌آموزان، نیز می‌گوید: «از پدرها و پدربزرگ‌ها خواهش‌مندم که دختران را بگذارند تا به مکتب بروند. دختران خیلی خوش‌حال‌اند و با اطمینان خاطر درس می‌خوانند.»

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

روحانیه سحر، از فعالان حقوق زن در پکتیا، می‌گوید که با ایجاد این صنف‌ها زمینۀ آموزش به دخترانی فراهم شده است که پیش از این از آموزش محروم بودند. او از مسئولان می‌خواهد که این روند را گسترش بدهند.

بانو سحر می‌افزاید: «بیش‌تر صنف‌های آنان در مرکز در مناطقی ایجاد شده است که دانش‌آموزان به مکتب دست‌رسی نداشتند. این صنف‌ها سبب شده است که دانش‌آموزان مناطق دورافتاده از نعمت درس بهره‌مند شوند. این روند علاقۀ مردم به آموزش را افزایش داده است.»

این صنف‌های درسی در مناطق دورافتادۀ شهر گردیز در حالی ایجاد شده است که با روی‌کارآمدن امارت اسلامی دختران بالاتر از صنف‌ ششم اجازۀ رفتن به مکتب را تاکنون نیافته‌اند. با این حال، وزارت معارف امارت اسلامی به تازه‌گی گفته است که برای گشایش مکتب‌های دخترانه روی یک طرح کار می‌کند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: