خان‌جان الکوزی، عضو اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، به سلا‌م‌وطندار می‌گوید که همه‌ساله حدود ۷ میلیون متریک تُن گندم و آرد در کشور نیاز است و ام‌سال به‌دلیل روی‌دادهای طبیعی و خشک‌سالی، تولیدات گندم در کشور نیز کاهش یافته است.

به گفتۀ آقای الکوزی، همه‌ساله ۹۰ درصد واردات افغانستان از روسیه، قزاقستان و اوزبیکستان بود، اما ام‌سال روسیه گفته است که اجازۀ صادرات گندم را به کشور قزاقستان و دیگر کشورها نمی‌دهد. او می‌افزاید که نگرانی خود در این باره را با مسئولان امارت اسلامی شریک کرده است.

سلام‌وطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید

خان‌جان الکوزی تأکید می‌کند که افغانستان ام‌سال نیاز دارد تا حدود ۶۰ درصد آرد و گندم مورد نیازش را از کشورهای دیگر وارد کند و این در حالی‌ست که آرد و گندم در جهان با کم‌بود روبه‌رو شده است.

در همین حال، مصباح‌الدین مستعین، سخنگوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید که بیش‌تر از ۵۰ درصد گندم از تولیدات داخلی تأمین و متباقی آن از کشورهای دیگر وارد می‌شود.

به گفتۀ او، وزارت زراعت نگرانی خود را با ریاست‌الوزرا شریک کرده است که به این وزارت بودجه اختصاص دهد تا گندم تولیدشدۀ کشاورزان را خریداری کند و از قاچاق گندم به بیرون از کشور جلوگیری شود.

سخنگوی وزارت زراعت می‌‌افزاید که در صورت نیاز، گندم را به بازار عرضه می‌کنند. او خواهان هم‌کاری هرچه بیش‌تر مؤسسه‌های کمک‌کننده است و از مردم نیز می‌خواهد که گندم افغانستان را به دیگر کشورها انتقال ندهند.

با این حال، دبیرکل سازمان ملل متحد در بیانیۀ اخیرش گفته که با آغاز جنگ اوکراین، بهای مواد خوراکی در سراسر جهان ۳۰ درصد افزایش یافته است.

سلام‌وطندار فارسی را در فیس‌بوک دنبال کنید

از سویی هم، سیدمنتظرشاه، آگاه مسائل کشاورزی، می‌گوید که ام‌سال خشک‌سالی در افغانستان نیاز به گندم را افزایش داده است و در کنار آن جنگ اوکراین و بی‌برنامه‌گی وزارت زراعت نیز از جمله دلایلی‌اند که نیازمندی به واردات گندم را در کشور افزایش داده است.

او می‌افزاید که در این بخش علاوه بر اقدامات حکومت، از بخش خصوصی نیز باید دعوت شود تا این مشکل حل شود. به‌دلیل مشکلات کم‌بود گندم در افغانستان، وزارت مالیه دستور داده است تا صادرات گندم به دیگر کشورها منع شود و از مسئولان تمامی گمرک‌ها خواسته است که به‌طور جدی از صادرات گندم جلوگیری کنند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: