شماری از کشاورزان در بغلان، می‌گویند که شیوع آفت‌های گیاهی به ویژه سیاه‌قاق در سال روان، خوشه‌های گندم را از بین برده و آن‌ها را زیان‌مند کرده است.

این کشاورزان، دست‌رسی‌نداشتن به داروهای ضدآفت و بذرهای اصلاح‌شده را از مشکلات شان عنوان کرده و از مسئولان خواستار هم‌کاری در این بخش شده اند.

عبدالرئوف، کشاورزی در بغلان، می‌گوید: «گندم که سر بر میشه، یک متر دو متر میشه، یک قسم کرم پیدا میکنه و در بین خوشه‌های گندم جابه‌جا میشه. یک قسم مرض دیگه است که سیاه‌قاق پیدا میکنه.»

سلام‌وطندار را در اکس دنبال کنید

سیف‌الرحمان، کشاورز دیگری در بغلان، می‌گوید که از ریاست زراعت بغلان و مؤسسه‌های هم‌کار در بخش کشاورزی می‌خواهد که آموزش‌های مسلکی برای مبارزه با آفت‌های گیاهی به آن‌ها ارائه کرده و داروهای باکیفیت و قیمت مناسب را برای شان فراهم کند.

شماری از بازرگانان گندم در بغلان نیز، می‌گویند که به دلیل آفت‌های گیاهی، بهای هفت سیر گندم، به هزار و۱۲۰ افغانی رسیده است.

حاجی شاه‌لالا، یکی از بازرگانان بغلان، به سلام وطندار می‌گوید: «در صورتی که کم‌آب می‌باشد، یا شمال و هوا خراب می‌باشد، او باز سیاه‌قاق پیدا می‌کند که فعلاً هم ما همین جا داریم گندم سیاه‌قاق‌دار. گندم للمی هم سیاه‌قاق پیدا کرده، آبی هم سیاه قاق دارد.»

از سوی دیگر، مسئولان ریاست زراعت بغلان برای جلوگیری از شیوع آفت‌های گیاهی به ویژه بیماری سیاه‌قاق، داروهای مختلف را توصیه می‌کنند و از کشاورزان می‌خواهند که طبق رهنمودهای این ریاست عمل کنند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

شریف‌الله، مدیر عمومی حفاظت نباتی ریاست زراعت بغلان، به سلام‌وطندار می‌گوید: «راه‌های جلوگیری از بیماری سیاه‌قاق این است که قبل از این که به این مرض مواجه شوه، دهاقین باید از داروهای هکزا کینازول، بینزو کینازول و پینتا کلورو بینزین استفاده کنند؛ یا می‌توانند از ظریق مجادله یا توسط دست خیشاوه کنند.»

به گفته‌ی مسئولان ریاست زراعت بغلان، در سال روان نزدیک به ۱۱۰ هزار هکتار از زمین‌های این ولایت گندم کاشته شده که ۶۱ هزار هکتار آن، للمی و ۵۷ هزار هکتار آن آبی است؛ اما خشک‌سالی‌های پسین روی کشت‌زارها تأثیر منفی گذاشته است.

مرتبط با این خبر:

کلیدواژه‌ها: // // //

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: