اتحادیۀ تیلفروشان گذرگاه آقینه متشکل از بازرگانانیست که کاروبار مواد نفتی در ولایتهای شمال کشور را انجام میدهد. اعضای اتحادیۀ تیلفروشان گذرگاه آقینه اما میگویند که بهدلیل فروپاشی سیستم بانکداری، این اتحادیه ورشکست شده است.
اللهداد معلم، رئیس اتحادیۀ تیلفروشان گذرگاه آقینه میگوید که وضعیت کنونی کشور به بازرگانان زیان رسانده است. به گفتۀ او، نبود پول فیزیکی به دسترس بازرگانان، خراببودن سیستم بانکداری و بستهبودن پولهای بازرگانان، از دلیلهای ورشکستشدن اتحادیۀ تیلفروشان گذرگاه آقینه است.
سلاموطندار فارسی را در توییتر دنبال کنید
رئیس اتحادیۀ تیلفروشان گذرگاه آقینه میافزاید که در گذشته روزانه ۲۰ موتر تیل را به ولایتهای شمالی تقسیم میکردند، اما این رقم هماکنون به ۵ موتر کاهش یافته است. «سیستم بانکداری خراب است، پول فیزیکی کشیده نمیتوانیم و به حساب تجارت تاجران بسیار مشکلات آمده است. قبلاً روزانه ۲۰ موتر تیل میفروختیم، در حال حاضر ۵ موتر هم فروخته نمیتوانیم.»
محمدشارق و محمدنصیر، دو عضو اتحادیۀ تیلفروشان گذرگاه آقینه میگویند که یکی دیگر از دلیلهای ورشکستشدن این اتحادیه، نبود مصونیت از انتقال پول فیزیکی از یک ولایت به ولایت دیگر است. به گفتۀ آنان، عوامل بلندرفتن نرخ مواد نفتی در بازارها نیز بستهبودن پولها در بانکها و کاهش واردات میباشد.
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
محمدالله، مدیر عمومی مواد نفتی در گذرگاه آقینه با تأیید مشکلات اتحادیۀ تیلفروشان این گذرگاه میگوید که بنابر غیرعادیبودن سیستم بانکداری، در کُل واردات نیز کاهش یافته است. «سطح واردات بعد از آمدن امارت اسلامی نظر به حکومت قبلی کاهش یافته است و این بهخاطر غیرنرمالبودن سیستم بانکداریست.»
با آنهم، مسئولان مدیریت مواد نفتی گذرگاه آقینه میگویند که روزانه حدود ۷۰۰ تُن مالهای بازرگانان از گذرگاه آقینه وارد کشور میشود و آنان امیدوار اند در آینده مشکلات بازرگانان حل شود.