جان‌محمد صاحب‌زاده، رئیس بخش معافیت کلتوی ریاست صحت ننگرهار به سلام‌وطندار می‌گوید که روند تزریق واکسن پولیو در شهر جلال‌آباد، مرکز این ولایت و ولسوالی‌های سرخ‌رود و بهسود آن متوقف شده است. او دلیل توقف تزریق واکسن را کشته‌شدن سه کارمند زن واکسیناسیون در این ولایت می‌خواند.

به گفتۀ آقای صاحب‌زاده، کارزار تطبیق واکسن پولیو تنها برای روز چهارشنبه متوقف شده است و احتمال دارد این روند فردا از سر گرفته شود. آقای صاحب‌زاده می‌گوید: «تطبیق واکسن در دیگر مناطق تکمیل شده و کمپین/کارزار پولیو تنها برای امروز در شهر جلال‌آباد و ولسوالی‌های سرخ‌رود و بهسود متوقف شده است.»

مقام‌های ننگرهار نیز توقف کارزار تطبیق واکسن پولیو در شهر جلال‌آباد و ولسوالی‌های سرخ‌رود و بهسود این ولایت را تأیید می‌کنند. براساس اطلاعات این مقام‌ها، بصیره و سمینه، دو تن از کارمندان واکسیناسیون که کشته شده‌اند، هر کدام برای سه روز در بدل ۲ هزار و ۵۰۰ افغانی کار می‌کردند و نگینه، دیگر کارمند کشته‌شده ۷ هزار و ۵۰۰ افغانی مزد دریافت می‌کرد.

مقبل‌احمد، مامای بصیره می‌گوید، خواهرزاده‌اش به دلیل ناچاری و فقر در کارزار تطبیق واکسن پولیو سهم گرفته بود که توسط دشمنان وطن کشته شد. مقبل‌احمد می‌گوید: «یکی از کشته‌شده‌گان خواهرزاده‌ام بود که از چند سال به این‌سو در بخش واکسن پولیو مشغول کار بود و توسط دشمنان وطن هنگام اجرای وظیفه کشته شد. پیش از این تهدید نشده بود، آنان افراد فقیر و بی‌چاره بودند و برای چرخاندن زنده‌گی این وظیفه را اجرا می‌کردند. خداوند دشمنان این وطن که خوش‌حالی را از ما می‌گیرند را نیست و نابود کند.»

در همین حال، اعضای مجلس نماینده‌گان با انتقاد از نهادهای امنیتی و ادارۀ محلی ننگرهار می‌گویند که این نهادها در بازداشت عاملان این روی‌دادها ناموفق بوده‌اند. آنان از ادارۀ محلی ننگرهار می‌خواهند که در پیوند به تأمین امنیت تمام باشنده‌گان این ولایت به‌ویژه فعالان زن این ولایت توجه جدی کنند.

رئیس مجلس نماینده‌گان به کمیسیون امنیت داخلی این مجلس وظیفه سپرد که چه‌گونه‌گی قتل این سه کارمند زن واکسیناسیون را بررسی کند.

میررحمان رحمانی، رئیس مجلس نماینده‌گان در نشست امروز این مجلس به کمیسیون امنیت داخلی مجلس وظیفه سپرد که چه‌گونه‌گی قتل این سه تن را بررسی کند. اعضای مجلس نمایندگان می‌افزایند، مقام‌های حکومت تنها به محکوم‌کردن قتل‌های هدف‌مند بسنده می‌کنند؛ در حالی که چنین روی‌دادهایی نیازمند توجه جدی‌ست.

سازمان عفو بین‌الملل نیز از حکومت افغانستان خواسته است که دربارۀ قتل کارمندان کشته‌شده در ننگرهار تحقیق کند.

با وجود این‌که مقام‌های ننگرهار به گونۀ علنی از فرد یا گروهی که در این قتل‌ها دست دارند نام نمی‌برند، اما ضیاءالحق امرخیل، والی این ولایت می‌گوید، حلقاتی در این روی‌دادها دست دارند که خوش‌حالی مردم افغانستان را نمی‌خواهند. والی ننگرهار از نهادهای امنیتی می‌خواهد که قاتلان این سه کارمند واکسیناسیون کشته‌شده را پیدا کنند و به قانون بسپارند.

در چهار ماه گذشته ۸ زن در ننگرهار کشته شده که چهار تن آنان کارمندان رسانه و ۴ تن دیگر کارمندان بخش صحی بوده‌اند.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: