شماری از باشندگان کابل، با گلایه از افزایش بهای سبزیهای تازه به ویژه پیاز در بازارها، میگویند که یک سیر پیاز تا ۶۰۰ افغانی به فروش میرسد و به دلیل ناداری، توان خرید آن را ندارند. ابراهیم که برای خریدن پیاز به مارکت سبزیفروشی در «چهارراه مارکت» شهر کابل آمده است، میگوید: «پیاز کشور ما به هند و پاکستان صادر شد و اکنون برای ما از آن جا میآید. شمار سردخانهها در کشور باید دو برابر باشد که پیاز ذخیره شود؛ ولی نیست. اگر ذخیره نشود، این وضعیت در رمضان و عید به مردم مانند قیامت است. در دیگر کشورها، در هنگام رمضان، ارزانی و به مردم سهولت ایجاد میشود؛ اما در افغانستان میگویند که این مردم باید بمیرند.»
در همین حال، شماری از تاجران در مارکت سبزیفروشی در «چهارراه مارکت» شهر کابل، میگویند که در یک هفتهی پسین، نبود پیاز در کشور و افزایش تقاضا، سبب شده است که بهای آن نسبت به گذشته افزایش یابد. صبرالله، تاجر سبزی در مارکت سبزیفروشی، میگوید: «یک سیر پیاز سرخ، دیروز ۵۰۰ افغانی بود و امروز ۴۰۰ افغانی شده و پیاز سفید دیروز ۶۰۰ افغانی بود و امروز ۵۰۰ افغانی شده که در نرخ ۱۰۰ افغانی تغییر آمده است. نرخ روز مشخص نیست و به همین خاطر بهای پیاز بلند و پایین میشود.»
سلاموطندار فارسی را در فیسبوک دنبال کنید
از سویی هم، شماری از باشندگان هلمند و بدخشان، نیز از افزایش بهای مواد خوراکی و سبزیها با آغاز رمضان، گلایه دارند. محمدزمان، باشندهی هلمند، به سلاموطندار میگوید: «نرخ همهی مواد خوراکی مانند آرد، روغن، برنج و خرما، افزایش یافته است. به جای این که در رمضان کم شود؛ اما برعکس دکانداران بهای مواد خوراکی را بلند برده اند و ما مردم فقیر توان خرید آن را نداریم.»
حبیبالله، باشندهی بدخشان، نیز میگوید: «با رسیدن رمضان، نرخ مواد اولیه در شهر فیضآباد بسیار بلند رفته، بهای یک سیر پیاز ۸۰۰ افغانی شده و همچنان بهای دیگر مواد اولیه که در رمضان مردم به آن نیاز دارند، بلند رفته است. امیدوارم مسئولان امارت اسلامی و شهرداری فیضآباد در این زمینه توجه و نرخنامه تعیین کنند تا این مشکل مردم حل شود.»
سلاموطندار فارسی را در تویتر دنبال کنید
در کنار این، وزارت مالیه امروز با پخش اعلامیهای، از کاهش محصول گمرکی شش قلم خوراکی به شمول کچالو، بادنجان رومی، بامیه، سیب، خرما و تربوز، از ۱۷ تا ۸۰ درصد به مناسبت رمضان، خبر داده است.