اتحادیه‌ی ژورنالیستان آزاد افغانستان، می‌گوید که در یک سال‌ونیم اخیر، ۲۷ رسانه در افغانستان تازه به کار شروع کرده است.

حجت‌الله مجددی، مسئول این اتحادیه، به سلام‌وطندار می‌گوید که پس از فروپاشی جمهوری، ۲۷ رسانه‌ به شمول دو رسانه‌ی تصویری، ۱۷ رادیو، پنج آژانس خبری و دو نشریه‌ی چاپی تازه به فعالیت آغاز کرده است.

به گفته‌ی مجددی، پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی، ۲۸ رسانه‌ی غیرفعال نیز دوباره فعال شده است. او، می‌افزاید: «پس از تحولات، میزان دوباره فعال‌شدن رسانه‎ها، نشان می‌دهد علاقه‌مندی به کار رسانه‌یی دوباره زیاد شده؛ ۲۸ رسانه دوباره فعال شده  که از آن جمله چهار تیوی است، ۱۹ رادیو و دو نشریه‌ی چاپی است.»

به گفته‌ی مجددی، در رسانه‌هایی که تازه به فعالیت آغاز کرده، زنان زیادی نیز در آن‌ها مشغول کار شده اند.

سلام‌وطندار را در تلگرام دنبال کنید

مسئولان شماری از رسانه‌های نوتأسیس، با این که فعالیت‌های شان را مثبت می‌خوانند؛ اما خواستار حمایت مالی از سوی مسئولان استند.

 سهار سیرت، مسئول «رادیو صدای پروان» و «رادیو صدای دریا کابل» که تازه به فعالیت آغاز کرده، می‌گوید که در رادیو صدای پروان که از یک سال به این سو به فعالیت آغاز کرده، ۱۲ تن و در رادیو صدای دریای کابل، هشت تن مشغول کار است. سیرت در مورد هدفش از ایجاد این رسانه‌ها می‌گوید: «هدف ما از آغاز فعالیت، رشد جامعه‌ی رسانه‌یی بوده و او کسایی که از درس محروم شدند، از راه رادیو به این‌ها برنامه‌های تعلیمی ساخته شود، تا از این راه درس داده شود.»

 احمدشاه خادم، از مسئولان رادیو طنین اطلاعات در کاپیسا، می‌گوید که ادامه‌ی فعالیت‌های شان نیاز به هم‌کاری مالی حکومت سرپرست دارد. او، در مورد نشرات این رادیو می‌گوید: «محتوای این رسانه، معمولاً آموزشی، خبری و فرهنگی است. بیش‌تر به مسائل اجتماعی در این رایدیو می‌پردازیم. بیش‌تر محصلان البیرونی با ما هم‌کاری دارند؛ بستر تجربی برای فعالیت شان است، پنج تا شش تن از ما امتیاز می‌گیرند.» خادم، بزرگ‌ترین مشکل سرراه این رسانه را محدودیت منابع مالی عنوان می‌کند.

سلام‌وطندار را در شبکه‌ی «ایکس» دنبال کنید

صدیق‌الله توحیدی، فعال رسانه‌یی و رییس پیشین کمیته‌ی مصئونیت، در باره‌ی اهمیت فعالیت رسانه‌ها، می‌گوید: «در جوامع انسانی، اطلاع‌رسانی یک حق انسانی و شهروندی است. حضور رسانه‌ها در توسعه‌ی انسانی و اصلاحات ادارات، امر مبرم است. مردم را به تعلیم و تعلم تشویق کند، هر چه رسانه‌ها بیش‌تر باشد، صداهای بیش‌تری منعکس می‌شود.»

با این همه، مهاجر فراهی، معین نشرات وزارت اطلاعات‌وفرهنگ، می‌گوید که امارت اسلامی بر اساس ارزش‌های اسلامی، منافع ملی و عنعنه‌های شهروندان افغانستان، از رسانه‌ها حمایت می‌کند. او، می‌افزاید: «۳۰ رسانه شروع به کار کرده اند. در بخش رسانه‌ها رادیوها هم است، رسانه‌های چاپی است، یوتوب‌چینل‌ها هم است.»

بر اساس آمار وزارت اطلاعات‌وفرهنگ، در حال حاضر،  ۳۶۰ رسانه‌ در داخل افغانستان فعالیت دارد و هزار و ۵۰۰ تن نیز به تازگی در رسانه‌ها شامل کار شده است.

مرتبط با این خبر:

به اشتراک بگذارید:
تحلیل‌های مرتبط

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: